KNHS


De KNHS feliciteert sporters, sportploeg en coach van het jaar 2008 17 december 2008
Anky van Grunsen - Sjef Janssen

ERMELO (KNHS) - Bestuur, directie en medewerkers van de KNHS, alsmede alle hippische sporters, feliciteren Sportman van het Jaar 2008 Maarten van der Heijden, Sportvrouw van het Jaar 2008 Marianne Vos, Sportploeg van het Jaar 2008 de waterpolodames, Coach van het Jaar 2008 Robin van Galen en niet in de laatste plaats Esther Vergeer, die werd gehuldigd als Gehandicapte Sporter van het Jaar 2008.

Het zijn sportjournalisten die tot de nominatie van de sporters komen en uiteindelijk is het 'de eerlijkste jury die er bestaat, want het zijn de topsporters die in het congrescentrum van de RAI beslissen', aldus Mart Smeets in zijn inleidende tekst tijdens het NOC/NOC*NSF Sportgala. Voor de hippische sport is het jammer te moeten constateren dat de individuele gouden en de zilveren teammedaille van Hong Kong en haar zege in de wereldbeker finale onvoldoende waren om Anky van Grunsven te kronen tot Sportvrouw van het Jaar. De KNHS is er in volle breedte trots op dat, net als in voorgaande jaren, ook in 2008 de resultaten van de Nederlandse hippische sporters van een zo hoog niveau zijn geweest dat ook ditmaal een hippische sporter werd genomineerd.

De verkiezing Sportman/Sportvrouw van het Jaar werd voor het eerst georganiseerd in 1951 en tot op heden is Anky van Grunsven de enige hippische sporter die (in 1994) deze titel heeft weten te winnen. De sinds 1968 bestaande verkiezing Sportploeg van het Jaar werd in 1977 door de Nederlandse Springruiterequipe gewonnen.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto Anky en Sjef door: www.melissen.net