Bij ZEKUR gaat de pil niet ten laste van het eigen risico

17/12/2008 12:23

UVIT

Alkmaar, 17 december 2008

BIJ ZEKUR GAAT DE PIL NIET TEN LASTE VAN HET EIGEN RISICO

Kosten voor de pil en fysiotherapie buiten het verplicht eigen risico

ZEKUR, de jongste en goedkoopste zorgverzekering van Univé, biedt haar verzekerden in 2009 nog meer kansen om geld te besparen. Het verplicht eigen risico van 155 euro wordt niet aangesproken bij een aantal veelgebruikte vormen van zorg. Daarnaast zal de pil bij bestelling via de internetapotheek en fysiotherapie via voorkeursaanbieders niet ten laste van het verplicht eigen risico gaan.

De Pilexpress

ZEKUR biedt haar verzekerden de mogelijkheid om gebruik te maken van de pilexpress. Bij deze service ontvangt de verzekerde een paar weken voor het einde van de laatste pilstrip een herinneringsbericht per SMS. Indien hier op wordt gereageerd, stuurt de ZEKUR-internetapotheek de pil gratis op naar het opgegeven adres.

Voorkeurspraktijken fysiotherapie

ZEKUR werkt ook samen met fysiotherapiepraktijken die zich, naast het behandelen van gezondheidsklachten, ook richten op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Deze voorkeurspraktijken bieden behalve de gewone behandelingen ook speciale groepsprogramma's, gericht beweegadvies en vaak de mogelijkheid om met korting deel te nemen aan fitnessprogramma's. Naast deze voorkeurspraktijken is het ook mogelijk voor behandeling te gaan naar een groot aantal andere fysiotherapiepraktijken.

Door te kiezen voor een voorkeursleverancier voor fysiotherapie heeft de ZEKUR-verzekerde veel voordelen. Zo is de 'screening' helemaal gratis. De voorkeursleveranciers bieden fysiotherapie ook voor een scherper tarief aan ZEKUR-verzekerden. Alle voorkeursleveranciers voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsgroep én bezitten het HKZ-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de voorkeursleverancier zodanig is georganiseerd dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren.

Voor het overzicht van fysiotherapeuten waar ZEKUR speciale afspraken heeft gemaakt: www.zekur.nl.





http://www.zekur.nl

http://www.uvit.nl/