Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Eén plek voor alle hulp aan jeugd en gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin/Jong XL in de deelgemeente Feijenoord huisvest zeventien organisaties die zich bezighouden met de zorg voor babys, kinderen, jongeren en hun ouders.

Onlangs heeft Stichting Welzijn Feijenoord (SWF) aangegeven zich ook fysiek aan te sluiten in het CJG/Jong XL aan de Maashaven O.z. 218. Daarmee is het centrum in Feijenoord nu de grootste van ons land.

De puzzel is compleet, nu SWF meedoet. Door de samenwerking van alle organisaties zit het centrum nu tot in de poriën van de wijken. Ouders en hun kinderen uit de deelgemeente kunnen nu op één plek terecht met al hun vragen en problemen. Dat kan variëren van advies bij de opvoeding tot schuldhulpverlening.

Iedereen mag er op elk moment van de dag binnenwandelen.

Wethouder Leonard Geluk, deelraadsvoorzitter Dagmar Oudshoorn en SWF-directeur Jack van Langelaar bezegelden de voorgenomen samenwerking met de ondertekening van een overeenkomst. Alle drie zeiden daarbij trots te zijn wat er in het CJG/Jong XL is bereikt.

Er is nu een plek waar alle kinder- en gezinsproblemen worden opgepakt en opgelost.

Je wordt niet meer van het kastje naar de muur gestuurd, zo zei Dagmar Oudshoorn.

Wat wethouder Leonard Geluk betreft gaat het straks nog verder en komen alle instanties die zich bezighouden met kinderen en jongeren straks op een plek in een organisatie samen. Dan voorkom je dat er kinderen tussen wal en schip vallen, aldus wethouder Geluk.

Ondertekening

Foto: deelgemeente Feijenoord