Gemeente Zaanstad

17-12-2008

Nieuw zwembad komt in Zaanstad-Noord
Onderzoek naar nieuw zwembad start in 2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen uit het collegeprogramma bevestigd dat in deze collegeperiode nog niet gestart wordt met de bouw van een nieuw zwembad. Het huidige aanbod van zwembaden blijft. Het college wil wel op termijn de zwembaden vernieuwen. Daarom wordt in 2010 gestart met onderzoek naar een nieuw zwembad in Zaanstad-Noord. In dit onderzoek wordt meegenomen of het bad aan de hoogste eisen van het NOC*NSF kan voldoen.

Zwemmen is populair in Zaanstad. De bezetting van de Zaanse baden is hoger, dan in vergelijkbare gemeenten in Nederland. Het college heeft daarom besloten dat er in het huidige aanbod van zwembaden de komende jaren niets verandert. De zwembaden De Slag, De Watering en de Crommenije blijven in ieder geval tot 2014 geopend.

Met het oog op de toekomst is gekeken waar vernieuwing van zwembaden het meest nodig is. De huidige staat van de zwembaden van de Slag is nog goed te noemen en daarom is voor Zaanstad-Noord gekozen om de baden als eerste te vernieuwen. Het college heeft een lichte voorkeur voor een nieuw bad op de plaats van de Crommenije. In hoeverre dit haalbaar is wordt in 2010 onderzocht.

Bij de behandeling van de Kadernota, in het voorjaar van 2009, wordt de financiële ruimte die voor een nieuw zwembad nodig is besproken. Het college hoopt daarmee een reservering voor de bouw rond te krijgen.

Eén van de speerpunten van het college is sport. Gemeente Zaanstad wil dat haar bewoners meer gaan bewegen. Dit kan via de reguliere sporten, maar ook door meer voorzieningen of activiteiten aan te bieden die laagdrempelig zijn. Naast het actief bewegen is sport ook goed voor de Zaanse samenleving. Het brengt mensen bij elkaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elly Klut, Afdeling Communicatie, 075 - 655 2414 of 06 - 1502 8930, e-mail e.klut@zaanstad.nl