Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 17-12-2008

Drie mannen opgepakt op verdenking van auto-inbraak

TILBURG: De politie heeft drie mannen uit Tilburg opgepakt op
verdenking van betrokkenheid bij een auto-inbraak. De verdachten zijn 50, 47 en 44 jaar oud. De inbraak vond al plaats op zondag 23 november jl. aan de Goirkestraat. Vanuit een blauwe Renault Clio werd met grof geweld de autoradio uit het dashboard getrokken. Verder werd de auto overhoop gehaald waarbij ook een zonnebril werd gestolen.
De gedupeerde ging zelf op onderzoek uit en kreeg een paar dagen later zijn eigen zonnebril te koop aangeboden. Hij meldde het voorval aan de wijkagent, waarna een nader onderzoek volgde. Op 16 december werden de drie verdachten gearresteerd. Tijdens het verhoor bekende de 47-jarige verdachte dat hij de inbraak had gepleegd. De 50-jarige man bleek de heler van de buit te zijn. Voor de 44-jarige man wordt de zaak geseponeerd, gezien zijn geringe aandeel in de zaak. Tegen de andere twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Arrestatie na ernstige bedreigingen met nepvuurwapens

TILBURG: Een Tilburgse wijkagent stelde een onderzoek aan aanleiding van een aangifte van een 15-jarige jongen. De jongen werd al enige tijd bedreigd en mishandeld door een
door een leeftijdgenootje. De bedreigingen vonden ook plaats via MSN. Begin december 2009 volgde er ook doodsbedreigingen en was de belager op profielsites te zien met pistolen en messen. Hierdoor voelde het slachtoffer zich nog ernstiger bedreigd. De 15-jarige verdachte was aan de hand van de websites snel te achterhalen. Hij werd
dinsdagochtend 16 december gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. De jongeman is in overleg met de Officier van Justitie in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor vertelde de verdachte waar de twee bewuste pistolen te vinden waren. De politie heeft de wapens vervolgens in beslag genomen. Het bleek te gaan om imitatiewapens, afkomstig uit Tsjechië. Het ging om bedrieglijk echte kopieën van originele wapens. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden.

Te snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

ESBEEK: Een 21-jarige Tilburgse automobilist moest dinsdagavond 16 december zijn rijbewijs inleveren. De camera-auto van het
Verkeershandhavingsteam registreerde zijn snelheid op 138 km/u op de Lage Mierdseweg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Naast een bekeuring voor een snelheidsovertreding van 58 km/ werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Vrouw neemt zoontje (11) en nichtje (17) mee op dievenpad

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Broekhovenseweg betrapte dinsdagmiddag 16 december drie personen bij het plegen van winkeldiefstal. Het ging om een 36-jarige vrouw uit Tilburg. Zij was in het gezelschap van haar 11-jarige zoontje en haar 17-jarige nichtje. Volgens het winkelpersoneel waren de kinderen ook actief bij het stelen van levensmiddelen. Zij schermden de vrouw af en stopten ook zelf gestolen waar in het mandje en de tas waarin de buit werd meegenomen. De gestolen spullen hadden een totale waarde van 27,60. In het politiebureau is tegen de 36-jarige vrouw en het 17-jarige meisje proces-verbaal opgemaakt. In Nederland is iemand pas vanaf zijn 12e jaar strafrechterlijk vervolgbaar.
De 11-jarige jongen wordt dus niet vervolgd. Wel heeft de politie Bureau Jeugdzorg op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen.

Jongens grijpen telefoon af van meisje

TILBURG: Een 15-jarige meisje deed aangifte van diefstal van haar mobiele telefoon.
Het slachtoffer was woensdagochtend 17 december tussen 07.45 uur en 08.45 uur onderweg van huis naar school. Ter hoogte van het
Rooseveltplein stopte ze even om haar handschoenen aan te trekken. Op dat moment kwamen er ineens van achteren twee jongens aangelopen van wie zij een duwtje kreeg. Gelijktijdig werd haar mobiele telefoon uit haar handen gegrepen. Hierop renden de jongens weg. Het signalement van de daders is onbekend omdat het slachtoffer ze alleen van de achterkant heeft gezien.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-12-2008 13:16 | © Regio Midden en West Brabant |