Ministerie van Buitenlandse Zaken

SGP-jongeren prijzen Verhagen voor mensenrechtenbeleid

17 dec 2008 | `Mensenrechten zijn er voor iedereen, altijd en overal. Dit betekent dat het niet uitmaakt of je moslim, christen, boeddhist of atheïst bent. En als je door je geloofsovertuiging in het nauw komt, verdien je onze steun, waar ook ter wereld.' Dit zei minister Verhagen van Buitenlandse Zaken vanmiddag in Den Haag, waar hij de Oranje-boven prijs 2008 van de SGP-jongeren in ontvangst nam.

Verhagen kreeg de jongerenprijs als blijk van waardering en erkenning van zijn wereldwijde inzet voor de mensenrechten, en in het bijzonder voor zijn inspanningen voor het recht van godsdienstvrijheid en zijn strijd tegen christenvervolging.

De SGP-jongeren stellen vast dat Verhagen zich het afgelopen jaar inzette voor christenen en andere minderheden die onder druk staan. Zij prijzen de inspanningen van de minister voor christenen en andere minderheden in Irak, voor christenen in Eritrea en godsdienstvrijheid in Jordanië.

Bevorderen van de individuele vrijheid van godsdienst en beschermen van religieuze minderheden is één van de prioriteiten in het mensenrechtenbeleid van de regering.

De SGP-jongeren kennen de Oranje-boven prijs sinds 2007 toe aan een politicus die zich inzet voor belangrijke SGP-thema's. Vorig jaar kreeg SGP-fractievoorzitter Van der Vlies de prijs.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl