Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 9 december 2008

4 november 2008
Het college van burgemeester en wethouders heeft het toewijzingssysteem voor de uitgifte van bouwkavels en koopwoningen in de gemeente Bernheze 2009 vastgesteld. Het nieuwe toewijzingssysteem zal op 1 januari 2009 in werking treden. Ten opzichte van het vorige toewijzingssysteem is een aantal tekstuele aanpassingen doorgevoerd.

9 december 2008

Regeling medisch afval afvalstoffenheffing 2001 Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Regeling medisch afval afvalstoffen 2001 in te trekken en deze te vervangen door de Regeling medisch afval afvalstoffenheffing 2009. Op grond van deze aangepaste regeling is het voortaan mogelijk een automatische belastingkorting te geven aan personen die als gevolg van een medische indicatie blijvend extra medisch afval aanbieden. De regeling treedt per 1 januari 2009 in werking.

Monumentenvergunning Venhofstraat 15 in Heesch
Het college van burgemeester en wethouders heeft een monumentenvergunning verleend voor het vervangen van de rieten kap aan het gemeentelijke monument Venhofstraat 15 in Heesch.

Handboek Brandweer
Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van het Handboek Brandweer, waarin bestaande mondelinge werkafspraken van de brandweer zijn vastgelegd.

Aanvraag SLOK-uitkering klimaatbeleid
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het klimaatprogramma 2008-2012 vast te stellen en een aanvraag in te dienen voor SLOK-uitkering. De regeling SLOK (Stimulering Lokale Klimaatinitiatieven) is bedoeld om de overheden te stimuleren uitstoot van broeikasgassen aan te pakken. Met SLOK kunnen gemeenten en provincies personeelskosten, onderzoek, communicatie en educatie ten behoeve van de uitvoering van klimaatbeleid financieren. De acties moeten zijn gericht op CO2-reductie en op het verminderen van andere broeikasgassen die op lokaal gebied worden uitgestoten.

Meerjarenafspraak energie-efficiency (MJA)
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om toe te treden tot de meerjarenafspraak energie-efficiency 2001-2020 (MJA3). Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de taakstelling die in het Klimaatbeleid 2004-2008 is geformuleerd. Door toe te treden laat de gemeente zien dat zij energiebeleid serieus neemt en spoort zij bedrijven aan om hetzelfde te doen.

Extra investeringsbijdrage gemeenschapshuis De Wis in Loosbroek Het college van burgemeester en wethouders stemt in met een extra investeringsbijdrage van EUR 3.500,- voor de bouwkundige aanpassing van gemeenschapshuis De Wis in Loosbroek.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket