Gemeente Eemnes

Persberichten

Uitgebreide collectieve ziektekostenverzekering voor minima

Daarin zitten ruime vergoedingen voor onder meer tandheelkundige zorg, orthodontie, fysiotherapie, brillen en lenzen én de eigen bijdrage huishoudelijke verzorging (WMO). De premie is lager dan de premie van de Agis AV Comfort, maar de vergoedingen beter. Deze verzekering heeft een aantrekkelijke premie, doordat de gemeente 6,80 per maand meebetaalt. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

De inkomensgrenzen
De inkomensgrenzen zijn bruto en zijn in 2009: alleenstaande 14.060, alleenstaande ouder 18.075, echtpaar 20.085.
U kunt het makkelijkst via de jaaropgave controleren of uw inkomen binnen de grenzen valt.

Premies
In 2009 bedraagt de premie van de Basispolis Basic 83,94 per maand. Naast de basispolis kunt u kiezen uit drie aanvullende pakketten: · Optimaal Basis. Premie: 24,20;
· Optimaal Basis excl. tand (alleen geschikt voor mensen met een kunstgebit!). Premie: 17,15;
· Optimaal Basis met Tand Extra. Premie: 30,80.

Wijzigingen in de zorgverzekeringswet per 1 januari 2009
1. Per 1 januari 2009 komt de eigen bijdrage voor psychotherapie te vervallen.

2. Kinderen vanaf 7 jaar, die op de basisschool zitten, komen in aanmerking voor diagnosestelling en behandeling van ernstige dyslexie. Voorwaarde is wel dat intensieve begeleiding bij lezen en schrijven niet heeft geholpen. Na twee jaar vindt een evaluatie plaats van de vergoeding van behandeling van dyslexie.

3. Het eigen risico wordt verhoogd van 150 naar 155. Dit eigen risico is ook van toepassing op de collectieve ziektekostenverzekering voor minima en geldt alleen voor personen van 18 jaar en ouder. Voor huisartsenzorg, verloskundigenhulp, kraamzorg en tandheelkundige zorg voor jongeren tot 22 jaar geldt geen eigen risico.

Wijzigingen aanvullende verzekeringen Optimaal Basis per 1 januari 2009

1. Correctie flaporen, bovenooglidcorrecties en sterilisatie: vergoeding blijft volledig, tenzij een verzekerde naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat. Dan vindt een vergoeding van 80% plaats van het Agis-tarief. Een overzicht van gecontracteerde zorgverleners staat op de website van Agis: www.agisweb.nl.
2. Hormoonpreparaten bij fertiliteitbehandelingen worden opgenomen in de basisverzekering.

3. De eigen bijdrage voor psychotherapie komt te vervallen.
4. Het Whiplash Centrum Nederland bestaat niet meer in deze hoedanigheid. Voor behandeling van Whiplash kan de verzekerde terecht bij de reguliere zorgverleners als de fysiotherapeut.
5. Eigen bijdrage hulpmiddelen: de vergoeding voor faxapparatuur komt te vervallen. Nieuw opgenomen is de eigen bijdrage bij uitwendige hulpmiddelen met een zichtcorrigerende werking.

Nieuw:

1. Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar. In de basisverzekering vindt vergoeding plaats voor 18 behandelingen. Door deze aanpassingen worden de extra behandelingen bovenop de 18 behandelingen uit de basisverzekering ook vergoed.

Hoe kan ik mij aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij Sociale Zaken van het gemeentehuis. U moet dan wel onder de bovengenoemde inkomensgrens zitten. Als u een uitkering van sociale zaken heeft, is het een voorwaarde dat u ermee instemt dat sociale zaken de nominale premie en de premie voor de aanvullende verzekering inhoudt op uw uitkering, zolang volledige premiedoorbetaling mogelijk is. Hieronder vindt u de contactgegevens van de gemeente.

Vragen?
Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Aarzel dan niet om op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur contact op te nemen met de afdeling Sociale Zaken. Telefoonnummer 035-5281911. Adres: Graaf Wichman 10 in Huizen.

Voor vragen over de vergoedingen van de Optimaal Basis kunt u contact opnemen met de medewerkers van Agis Zorgverzekeringen in de Agis verzekeringswinkel in het hoofdpostkantoor in Huizen, Kerkstraat 2. Agis is telefonisch bereikbaar via 0900-8685 ( 0,05 per minuut).

(Gepubliceerd 17-12-2008)