Gemeente Vlaardingen


Rapport DCMR brengt luchtkwaliteit in beeld

17 december 2008

Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 16 december kennis genomen van het rapport Lucht in cijfers 2007, de luchtkwaliteit in de Rijnmond. In de rapportage geeft de DCMR de resultaten van regionale en landelijke metingen van de luchtkwaliteit. Uit het rapport blijkt dat in Vlaardingen geen ernstige overschrijdingen zijn geconstateerd.

Een belangrijke constatering voor het college dat het milieu als een van de speerpunten hoog in het vaandel heeft staan. Met de uitvoering van het Luchtkwaliteitsplan hoopt het college de luchtkwaliteit te verbeteren. In dit plan staan maatregelen beschreven zoals een schoon wagenpark, het stimuleren van het gebruik van de fiets als vervoermiddel en het verbeteren van verkeersregelinstallaties waardoor autos minder lang met draaiende motoren stil staan voor de Vlaardingse stoplichten.

De DCMR heeft onder andere het gehalte stikstofdioxide, fijnstof, Zwaveldioxide en Ozon gemeten. De Vlaardingse gegevens van de DCMR zijn afkomstig van een meetstation van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) aan de Marathonweg. Het complete onderzoeksrapport kan men vinden op www.dcmr.nl.