Gemeente Winschoten


Wethouder Van den Bergh neemt Regionaal Plan Onderwijsvoorzieningen in ontvangst

Dinsdag 16 december ontving Winschoter wethouder Dineke van den Bergh uit handen van de directeuren van het Ubbo Emmius en het Dollard College het Regionaal Plan Onderwijsvoorzieningen. Het RPO is een samenwerking tussen de beide scholen en is bedoeld om het onderwijsaanbod beter af te stemmen op de vraag van leerlingen. Wethouder Van den Bergh is zeer tevreden over het RPO en de goede samenwerking tussen Ubbo Emmius en Dollard. "Door deze constructieve manier van samenwerken, zijn we in staat onze leerlingen een rijke leeromgeving te bieden. Dat is belangrijk voor dit gebied want we willen onze jeugd hier graag houden."

De beide scholen bieden leerlingen meer keuzemogelijkheden. Zo zijn de locaties van het Dollard College in Bellingwedde, Pekela en Scheemda uitgebreid met technologie en krijgt het Ubbo Emmius in Winschoten de mogelijkheid om sport & bewegen en theater in het onderwijsaanbod op te nemen.

Met het RPO is Winschoten voorloper in Nederland: in totaal zijn er dit jaar vier aanvragen ingediend. Het RPO maakt onderdeel uit van de nieuwe wet op de voorzieningenplanning VO, die sinds 1 augustus 2008 van kracht is.
2008-12-17 Overhandiging Regionaal Plan Onderwijsvoorzieningen, 200 dpi.jpg