Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Guy Verhofstadt inspireert naast Sir Richard Branson tijdens Big Improvement Day

Awardnominaties voor ondernemend Nederland op Miljonair Fair gepresenteerd

Den Haag, 15 december 2008 - Willem Sijthoff, Hans Wijers en Annemarie Jorritsma strijden vanaf vandaag ook mee voor de prestigieuze Big Improvement Day Awards. Deze namen werden vandaag gepresenteerd tijdens de Business Monday op de Miljonair Fair. Daarnaast werd bekend gemaakt dat Guy Verhofstadt naast Sir Richard Branson als tweede keynote speaker ondernemend Nederland gaat inspireren. Tijdens het evenement op 20 januari 2009 in de RAI spreekt de voormalige Belgische premier over "de nieuwe wereld waarmee Nederland in de 21e eeuw te maken krijgt."

Uit het ondernemersonderzoek, dat speciaal voor de Big Improvement Day is uitgevoerd door onderzoeksbureau MSI-ACI is uitgevoerd om het Nederlandse ondernemersklimaat te onderzoeken, blijkt dat de overgrote meerderheid van de ondervraagde ondernemers het 'hoofd koel houden' als medicijn tegen de kredietcrisis. Economische ontwikkeling (61%), belastingdruk (58%) en onderwijs (54%) worden genoemd als belangrijkste verbeterpunten voor 2009. Van onze politieke leiders wordt in dat kader weinig verwacht; premier Balkenende en minister Bos krijgen van de Nederlandse ondernemers een magere voldoende (respectievelijk een 5,5 en een 6,2). Van de aantreding van Barack Obama in 2009 verwachten de meeste Nederlandse ondernemers ook weinig tot geen verandering.

Nominaties Big Improvement Day Awards 2008:

LEF Award, ondernemer met het meeste lef:

* Marc Schröder (Tango pompstations, RouteMobiel en www.biedenwonen.nl)
* Marlies Dekkers (marlies|dekkers Group)

* Patrick Grasso (CEO Koninklijke Porceleyne Fles)
* Willem Sijthoff (Oprichter FD Media Group)

ID Award, ondernemer met het beste idee:

* Coen van Oostrom (OVG Duurzame projectontwikkeling)
* Wubbo Ockels (natuurkundige, ruimtevaarder, piloot, uitvinder en ondernemer)
* Hennie van der Most (horecaondernemer)

* Ben Woldring (internetondernemer en oprichter Bellen.com)

3e dinsdag Award, meest ondernemende overheidsfunctionaris:
* Ahmed Aboutaleb (toekomstig burgemeester Rotterdam)
* Wouter Bos (Minister van Financiën)

* Annemarie Jorritsma (burgemeester Almere)

* Frank Heemskerk (staatssecretaris Economische Zaken)

Bid Award, de ondernemer van het jaar:

* Rajesh Patel (CEO Exact)

* Joop van den Ende (mediamagnaat)

* Jaap Blokker (algemeen directeur Blokker Holding)
* Hans Wijers (oud-minister Economische Zaken en topman AkzoNobel)

Het publiek kan t/m 15 januari 2009 stemmen via www.bigimprovementday.nl.

Over Big Improvement Day
De Big Improvement Day, kortweg BID, is een jaarlijks terugkerend evenement op initiatief van PR en Communicatiebureau Winkelman en van Hessen en Gijrath Media Group. Tijdens deze unieke netwerkdag bundelen topmensen uit de overheid en het bedrijfsleven hun krachten. Zij staan met elkaar stil bij wat er goed gaat in ons land en lanceren verfrissende ideeën over hoe het nog beter kan. Hun motivatie: anderen deelgenoot maken van de kracht van een positieve instelling en geloof in Nederland. Tijdens de dag wordt er dieper ingegaan op de thema?s Duurzaamheid & Energie, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap. Op deze dag krijgen goede ideeën daadwerkelijk een kans en staan positivisme en creativiteit centraal. Om de positieve BID beweging te versnellen, komen verschillende deelnemers ook meerdere malen per jaar bij elkaar om concrete uitwerking te geven aan de ideeën die tijdens de dag gepresenteerd zijn.

Naast Sir Richard Branson en Guy Verhofstadt zijn er diverse iconen uit het Nederlandse bedrijfsleven en overheid die het publiek zullen inspireren met hun visie. Sprekers zijn o.a. Henk Keilman, Dick Sluimers, Paul Schnabel, Harry van Dorenmalen, Rajesh Patel, Robbert Dijkgraaf, Theo Rinsema en andere topmanagers en bestuurders.