Gemeente Enschede

Opruimende Kerstman gesignaleerd in Enschede

Na de Sint die zes heuse afvalpieten uit Spanje meenam, is nu ook een zwerfafvalopruimende Kerstman gesignaleerd. Zelf geeft hij aan dat hij extra last heeft van zwerfafval, omdat er steeds minder sneeuw valt. Ook zijn rendieren kunnen slecht tegen het zwerfafval waar ze volgens de Kerstman over kunnen struikelen. Daarom wil hij voor de kerst de stad zwerfafval vrij te krijgen. De Kerstman maakt schoon vanaf 22 december.

De Kerstman is niet alleen. Medewerkers van stadsdeelbeheer helpen hem in deze koude dagen voor kerst graag een handje mee. Met of zonder kerstmuts zorgen zij ervoor dat het op straat gevallen afval weer in de vuilnisbakken komt. "Eigenlijk is het toch van de gekke," zegt de Kerstman, "Het zou toch een mooie kerstgedachte zijn als iedereen gewoon zijn afval in de afvalbak zou gooien. Zoals het hoort. Dat zou een stad als Enschede, waar ik ieder jaar graag kom, toch een stuk mooier maken. Ik wil bij deze ook iedereen oproepen mij te helpen".

De gemeente Enschede is blij dat na de Sint ook de Kerstman zich met het zwerfafvalbeleid bemoeit. Overigens hoort afval ook buiten de feestmaanden gewoon in de daarvoor bestemde afvalbakken en niet op straat.

Geplaatst: 17 december 2008.

17 december 2008