Gemeente Enschede

Kerstwensboom in Mekkelholt erg populair

Op het plein bij winkelcentrum Mekkelholt is door de gemeente Enschede een grote kerstboom neergezet. Kinderen tot 12 jaar uit de wijken Mekkelholt en Deppenbroek mogen hier een kerstbal in hangen met hun droom of wens. Dit initiatief komt voort uit het project Buurt in Actie. De kerstwensboom is zo populair dat basisschool Roombeek donderdagmiddag alle leerlingen de gelegenheid geeft hun wens in deze boom te hangen.

De leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 van de Roombeek bezoeken donderdag de boom bij het winkelcentrum. De wensen die de kinderen gaan ophangen variëren van: `Ik wil een 10 voor rekenen'; `sneeuw met kerst'; `lange haren' of `vrede op aarde'. Voor de leukste, ludiekste wensen geeft de projectgroep Buurt in Actie een aantal prijzen in de vorm van een dagkaart schaatsen op de ijsbaan.

Kinderen die ook hun wens op willen hangen kunnen dit nog steeds doen door hun wens op een geplastificeerde kerstbal te schrijven. Deze zijn af te halen bij de winkeliers van winkelcentrum Mekkelholt.

Wie mee wil doen met de wedstrijd moet zijn/haar droom of wens (1droom/wens per persoon) ook via mail sturen naar: m.austermann@enschede.nl Dit kan tot 31 december 2008.

Geplaatst: 17 december 2008.

17 december 2008