Gemeente Den Haag

Verkoop voor weesmeisjes in Kenia levert ? 4.700,- op (12 december)

Gemeente Den Haag verkoopt ruim 4500 oliebollen voor het goede doel

Op donderdag 11 december hebben ambtenaren van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling ruim 4500 oliebollen verkocht in het atrium van het stadhuis.

De oliebollen werden geheel gratis aangeboden door Jan Vermolen, wel bekend van de oliebollenkramen in Den Haag, onder andere op het Spuiplein. Hierdoor gaat de volledige opbrengst, ruim ? 4.700,- naar het goede doel: kostscholen voor weesmeisjes in Kenia.

De ambtenaren werden bij de verkoop geholpen door wethouder Frits Huffnagel (Citymarketing, en Internationale zaken), wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) en algemeen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling Leonard Kok. Ook boden zij Hans Verkaart oliebollen aan. De kostscholen zijn onderdeel van het Verkaart Development Team, een initiatief van oud ondernemer uit Den Haag, de heer Verkaart en zijn echtgenote. Sinds de jaren negentig bouw het Verkaart Development Team basisscholen in Kwale, een district in Kenia dat ligt tussen Mombasa en de grens met Tanzania. Inmiddels zijn veel vrijwilligers actief voor dit goede doel en zijn al meer dan 70 scholen gebouwd.

De gemeente Den Haag ondersteunt vier jaar lang een weesmeisjeskostschool in Kenia. Ieder jaar neemt een andere dienst van de gemeente Den Haag het op zich om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar zet de dienst Stedelijke Ontwikkeling zich in. Doel is om tenminste ? 120.000 bij elkaar te brengen. Daarmee wordt het mogelijk om weesmeisjes te ondersteunen met onderwijs, huisvesting, opvoeding en verzorging.