Partij van de Arbeid

Nieuw WBS jaarboek uit!

17-12-2008 02:52

Het ongemak over Europa is de titel van het nieuwe jaarboek van de Wiardi Beckman Stichting. Het boek werd dinsdag 15 december aangeboden aan Frans Timmermans, staatssecretaris Europese zaken. Het boek analyseert de oorzaken en achtergronden van de terughoudendheid over Europa.

De financiële crisis is een testcase voor de Europese Unie. Meer dan ooit is gezamenlijk optreden van de lidstaten gewenst. Maar intussen is het publieke draagvalk voor de EU afgenomen. De Nederlandse burgers hebben een ongemakkelijk gevoel over Europa gekregen, zoals bleek bij het referendum over de Europese grondwet in 2005.

Het ongemak over Europa geeft een kritisch overzicht van de huidige stand van zaken in de EU. Wat zijn de voor- en nadelen van de interne markt? Hoe democratisch en effectief is de Europese besluitvorming? Welke rol speelt de Europese rechtspraak?

Bovendien belicht dit jaarboek van de WBS de historische ontwikkeling van de Nederlandse Europa-politiek en de positie van de Partij van de Arbeid daarbij. Het bevat tot slot voorstellen voor een prgressieve Europese politiek, in het licht van de Europese verkiezingen van 2009.

Het boek is verschenen onder redactie van: Frans Becker, Menno Hurenkamp en Monica Sie Dhian Ho.

Voor meer informatie over het boek en hoe het te bestellen kunt u een email sturen naar vvlingen@pvda.nl