Rechtbank Zutphen


Zaak verdachte diefstal parkeergeld verplaatst naar 2009

Zutphen, 17 december 2008 - Dinsdag 16 december 2008 verscheen voor de politierechter een 40-jarige man uit Apeldoorn. Hij wordt verdacht van diefstal van geld uit betaalautomaten van een parkeergarage in Apeldoorn. De zaak is verplaatst naar een latere datum omdat de verdachte geen advocaat had.

Aanhouding strafzaak
Tijdens de zitting bleek dat de man dacht dat de advocaat, die hem in februari van dit jaar op het politiebureau had bezocht, automatisch ook bij de behandeling van de strafzaak aanwezig zou zijn. Dat was niet het geval. Gelet op de ernst van de verdenking besloot de politierechter om de verdere behandeling van de strafzaak aan te houden, zodat de man alsnog een advocaat kan inschakelen. Een nieuwe zittingsdatum is nog niet bekend.

Ruim 120.000 euro parkeergeld
De verdachte werkte als bewaker in een parkeergarage. Uit onvrede zou hij sleutels van de parkeergarage hebben weggenomen. Met die sleutels kon hij in de kantoorruimte van de bewaking sleutels pakken waarmee hij de parkeerautomaten leegde. Dat deed hij op momenten dat er geen andere bewaking aanwezig was. De man zou in een periode van vier jaar totaal ruim EUR120.000,- hebben weggenomen. Bij de politie noemde de man zelf een bedrag van hooguit EUR90.000,-. Het geld is opgegaan aan gokken, vakanties, kleding en dergelijke.

Camerabeelden
De zaak kwam aan het rollen toen de gemeente bij een paar parkeerautomaten een groot negatief kasverschil ontdekte. Op door de politie gemaakte camerabeelden zou te zien zijn hoe verdachte geld uit de automaten haalt. De man is in februari 2008 opgepakt en heeft een paar dagen vastgezeten. Hij heeft bij de politie en op de zitting in grote lijnen de diefstal bekend.

Vordering schadevergoeding Apeldoorn
De gemeente Apeldoorn wil dat verdachte het gestolen geld terugbetaalt.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 17 december 2008 Naar boven