Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 17 december 2008

Arnoud Boot eenmalig hoofdredacteur van Folia en Havana

Gepubliceerd op 17 december 2008
Arnout Boot Folia Havana Cover
Arnout Boot op de cover van FH

Arnoud Boot, hoogleraar Financiële markten aan de UvA, is eenmalig hoofdredacteur van de gezamenlijke kersteditie van Folia en Havana. De titel van deze samenwerking tussen de weekbladen van de UvA en de Hogeschool van Amsterdam is FH. Het is voor het eerst in de geschiedenis van beide tijdschriften dat er een gezamenlijke editie verschijnt.

In het speciale themanummer gaat Boot dieper in op de financiële crisis en de gevolgen ervan. Hij stelt onder meer de vraag in hoeverre deze crisis tot maatschappelijke vernieuwing leidt. Boot krijgt in een interview bijval van SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan: `Deze crisis kan leiden tot het verhogen van kennis bij werknemers, en zorgen voor meer duurzaamheid.'

In het kerstnummer van Havana en Folia komen een aantal prominenten uit de (financiële) wereld aan het woord, zoals Rick van der Ploeg, Arie van der Zwan, dj Don Diablo, Mark Rutte en Arthur Laffer. Daarnaast heeft Boot een aantal fractievoorzitters, onder wie Femke Halsema (Groen Links) en Alexander Pechtold (D66), laten interviewen over hun grootste uitgave als student.

Een gratis exemplaar is vanaf 18 december op te vragen via redactie@folia.uva.nl of te downloaden op www.folia.nl of www.havanaweb.nl.
Bron: UvA Persvoorlichting