Politie Hollands Midden


Persberichten 17/12 middag

Regio, 17-12-2008

Leiden Weer een gestolen fiets terug naar eigenaar

De politie van Leiden heeft op dinsdagochtend 17 december wederom een gestolen fiets aangetroffen. De paarse damesfiets van het merk Batavus bleek in december 2007 gestolen in Den Haag. De huidige bezitter van de fiets een 40 jarige man uit Delft werd daarop aangehouden. Hij wordt verdacht van heling dan wel diefstal. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling

De politie van Leiden is een onderzoek gestart naar een mishandeling die dinsdag 16 december, rond 16.45 uur, plaats vond in een pand aan het Valkenpad. Een 29 jarige Leidenaar kreeg ruzie met een voor hem bekende man. De Leidenaar liep op een gegeven moment weg van deze man om erger te voorkomen. De andere man dacht daar echter anders over, liep hem achterna en stak hem met een mes in zijn wang. De man is er vervolgens vandoor gegaan. Omstanders belden de politie en de ambulancedienst. Het ambulancepersoneel heeft de wond van de Leidenaar gehecht. De politie is op zoek gegaan naar de dader, maar zonder resultaat. Het onderzoek wordt voort gezet.

Waddinxveen Bedrijfsongeval

Een 23 jarige medewerkster van een bedrijf aan de Handelsweg is dinsdagmorgen 16 december gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De vrouw liep in de buurt van een heftruck toen de bestuurder hiervan een pallet pakte. Door onbekende oorzaak viel de pallet naar beneden en raakte de medewerkster. Zij werd met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De arbeidsinspectie doet verder onderzoek.

Waddinxveen Man betaalt met vals eurobiljet

Een man met een getint uiterlijk en normaal postuur heeft dinsdag 16 december met een vals 50 eurobiljet betaald bij een winkel aan het Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen. De man kocht een relatief goedkoop artikel en kreeg geld terug. De man is vermoedelijk in meerdere winkels in het centrum geweest. De politie waarschuwt en adviseert om biljetten te checken op echtheid.