Politie Brabant-Noord

Vuurwerk, wapens en goederen gevonden bij huiszoekingen

Oss, 17-12-2008

De politie heeft dinsdagmiddag bij twee huiszoekingen in Oss onder meer illegaal vuurwerk, wapens en mogelijk gestolen goederen gevonden.Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Aanleiding

Dinsdag aan het einde van de middag kreeg de politie een melding van een mishandeling en bedreiging in de Duivenstraat. Een 27-jarige vrouw uit Oss was in haar huis mishandeld en bedreigd door haar 38-jarige ex-vriend uit Oss. De vrouw kon vluchten naar een vriendin. Enige tijd later keerde de vrouw terug naar huis samen met de vriendin, en trof haar ex in de woning aan. Hij had de inboedel gesloopt. Vervolgens mishandelde en bedreigde hij zijn ex opnieuw. Ook de vriendin kreeg klappen. De broer van de Ossenaar kwam op dat moment met een auto aanrijden, en de mannen probeerden de 27-jarige Osse in de auto te sleuren. De huidige vriend van het slachtoffer kwam juist aanlopen en kon dat voorkomen. De verdachten sloegen de vriend met een ijzeren staaf op zijn hoofd, en gebruikten ook pepperspray. De man raakte gewond aan zijn hoofd. De vrouw kon wegrennen, waarna de twee verdachten wegreden.

Huiszoekingen

Het 27-jarige slachtoffer vertelde de politie dat haar 38-jarige ex vermoedelijk een wapen had achtergelaten in de woning. De verdachte verbleef nog in de woning van de vrouw. Daarop werd het huis doorzocht. De politie vond bij de huiszoeking: illegaal vuurwerk (37 stuks, waaronder lawinepijlen), een kruisboog, een luchtdrukwapen en doosjes munitie.

Omdat het vermoeden bestond dat de verdachten verbleven in een huis aan de Katwijkstraat gingen agenten daar naar toe. De verdachten waren er niet, maar wel de 34-jarige ex-vriendin van een van de verdachten. Agenten doorzochten ook deze woning en vonden daar onder meer: een zakje met daarin vermoedelijk cocaïne, vuurwerkpijlen, negen vlinderbommen (vuurwerk), pepperspray, een vuurwapen en munitie en twee stroomstootwapens. Daarnaast vond de politie goederen in het huis die vermoedelijk gestolen zijn. Er werden vijf dozen met Swarovski-kristal, een tas met merkkleding en acht fietsen gevonden. Tenminste twee fietsen bleken gestolen te zijn.

Aanhoudingen

De 34-jarige vrouw is aangehouden in de woning en inverzekering gesteld. De politie heeft alle goederen in beslag genomen en is een onderzoek gestart. De 38-jarige man uit Oss heeft zich woensdag gemeld bij de politie in Oss. Hij is aangehouden en inverzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.