Ingezonden persbericht


VVV Nederland sluit overeenkomst met Europese marktleider

Nieuwe VVV ticketservice op internet en aan de balie

Amsterdam, 17 december 2008 - VVV Nederland en CTS Eventim, de grootste ticketaanbieder van Europa, hebben vandaag een overeenkomst getekend, waardoor medio 2009 120 VVV's in Nederland tickets voor concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen gaan verkopen. Hiermee versterkt de VVV haar positie als aanbieder van vrijetijdsactiviteiten in Nederland. De tickets worden zowel via internet als in de VVV vestiging verkocht.

"VVV staat voor vrijetijdsinformatie en daaraan gerelateerde producten en diensten" aldus Kees van Wijk, algemeen directeur van VVV Nederland. "Dankzij de samenwerking met Eventim kan de klant bij 120 VVV's door heel Nederland terecht voor het kopen van tickets van allerlei evenementen, niet alleen in Nederland maar in heel Europa. Zeker voor klanten in de grensstreken is het aantrekkelijk om bijvoorbeeld ook hun kaartje voor een concert in Duitsland of België te kunnen kopen", aldus Van Wijk.

Foto:
Ondertekening van de overeenkomst in de VVV-vestiging Koffiehuis, tegenover het CS Amsterdam

v.l.n.r. Alexander Ruoff - COO CTS Eventim AG, Kees van Wijk - Algemeen Directeur VVV Nederland, Stefan Diender - Directeur Amsterdam Tourist Board, Martin van Moorsel - Managing Director CTS Eventim Nederland

Via internet en in de VVV vestiging

De VVV gaat de tickets zowel via internet als in de VVV vestigingen verkopen. Voor de verkoop via internet wordt een nieuwe webshop ontwikkeld.

Introductie in 2009
In het 1e kwartaal van 2009 gaat VVV Nederland deze nieuwe ticketservice in combinatie met het eigen VVV merk in een speciale huisstijl op internet en in de vestigingen introduceren. Daarmee wordt het voor de consument in één oogopslag duidelijk welke VVV tickets verkoopt. De start van de VVV ticketservice zal gepaard gaan met een specifieke introductiecampagne.

Einde persbericht