Gemeente Lelystad

Derde Nationale Naturalisatiedag een succes

Voor de derde is in alle gemeenten van Nederland de Nationale Naturalisatiedag gevierd. Dit jaar vond het feest plaats op 15 december, de Koninkrijksdag. Alle mensen die het afgelopen jaar het Nederlanderschap hebben verkregen, werden nog eens extra in het zonnetje gezet. Iedere gemeente kan daar zelf een invulling aan geven.

Lelystad

Ook Lelystad heeft weer getracht er een bijzonder feest van te maken. Het Nieuwland Erfgoedcentrum opende speciaal op deze maandagmiddag haar deuren. Het programma bestond uit optredens en er was alle gelegenheid om kennis te maken met elkaar, maar ook met Hollandse hapjes en drankjes. Van garnalen en haring tot aan erwtensoep zonder varkensvlees en suikerspinnen voor de kinderen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst vond ook een naturalisatieplechtigheid plaats, waarbij een tiental mensen het Nederlanderschap kregen.

Dit jaar was er een schoolklas groep 8 van OBS De Vuurtoren uitgenodigd om de naturalisatieplechtigheid mee te maken en het museum te bezoeken. Dit was dezelfde klas die eerder deze maand een gastles van burgemeester Margreet Horselenberg kreeg in het kader van de Dag van het Respect.

---