Politie Hollands Midden


Krimpen - Verdachten aangehouden van heling auto-onderdelen

Drie aanhoudingen

Krimpen aan de Lek , 17-12-2008 o De politie van het district Gouwe IJssel heeft dinsdagmiddag 16 december drie mannen aangehouden op verdenking van heling van auto-onderdelen. Het betreffen een 58 jarige Utrechtenaar, een 33 jarige man uit Spijkenisse en een 44 jarige man uit het voormalige Joegoslaviƫ.

De politie had die dinsdag gepost op de Noord waar men in een loods zich mogelijk bezig zou houden met gestolen voertuigen. Een vanaf die locatie vertrekkende vrachtwagenchauffeur werd verderop, op de grens met Krimpen aan den IJssel, staande gehouden voor een controle. In de vrachtwagen troffen agenten twee motorblokken en andere auto-onderdelen aan en in de cabine lagen twee kentekenplaten die van diefstal afkomstig bleken te zijn. De chauffeur, de 58 jarige Utrechtenaar, ging er vandoor in de richting van de C.G. Roosweg maar werd na een achtervolging en met behulp van agenten van het korps Rotterdam-Rijnmond aangehouden.

In de loods waar een gestolen auto stond werden nog twee personen, de andere verdachten, aangehouden. In een andere garagebox werden nog meer auto-onderdelen aangetroffen.

Het onderzoek duurt nog voort. De politie vermoedt dat de personen zich bezighielden met het omkatten van autos en heling van de onderdelen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.