SMK

Ongewijzigde verlenging geldigheid certificatieschema MDV met verduidelijking controlerichtlijnen

De huidige criteria voor de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV.2) zijn geldig tot 1 januari 2009. De geldigheid van dit certificatieschema is verlengd met 3 maanden tot 1 april 2009 (MDV.2 versie 2). De criteria en het ambitieniveau zijn ongewijzigd. De controlerichtlijnen zijn verduidelijkt en aangevuld middels een technische wijziging zodat is voldaan aan de vereiste richtlijnen van de Raad voor Accreditatie. De certificatieschema's Maatlat Duurzame Veehouderij kunt u via deze link downloaden.

Het College van Deskundigen Maatlat Duurzame Veehouderij (CvDMDV) voerde een verduidelijking en een concretisering door ten aanzien van de certificatie-audit van de opgeleverde stal. De termen voor het 'voorlopige certificaat' en 'definitieve certificaat' zijn gewijzigd in 'certificaat stalontwerp' en 'certificaat stal'. Het certificatieschema MDV.2 versie 2 wordt op de publicatiedatum van 17 december 2008 van kracht en vervangt het certificatieschema MDV.2. De controlerichtlijnen zijn eveneens van toepassing voor audits van opgeleverde stallen waarbij het voorlopige certificaat op basis van het certificatieschema MDV.2 is afgegeven.

Deelname hoorzittingen herziening MDV
Momenteel bereidt SMK de herziening voor. Indien u belangstelling heeft voor de voorgenomen wijzigingen en uitbreiding van de criteria en uw reactie hierop wilt geven, kunt u bij hoorzittingen aanwezig zijn. Voor een hoorzitting ontvangt u een uitnodiging als u zich aanmeldt met vermelding van uw adresgegevens via info@smk.nl met onderwerp 'aanmelding hoorzitting MDV' of telefonisch via 070-3586700. Geeft u dan tevens aan naar welke MDV-diercategorie(ën) uw belangstelling uitgaat (varkens, pluimvee en/of melkvee).