CNV Metaaltechniek ingenomen met 'aanvalsplan' Bovag

17/12/2008 17:15

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 17 december 2008


------

CNV Metaaltechniek ingenomen met 'aanvalsplan' Bovag

"Zorg voor werkgelegenheid staat voorop"

"De zorg voor werkgelegenheid staat voorop. En daarom zal CNV Metaaltechniek er ook naar streven het aantal gedwongen ontslagen tot het uiterste te beperken. Maar verder zijn we ingenomen met het feit dat de Bovag heeft gekozen voor een aanvalsplan om de ontstane malaise in de sector het hoofd te bieden." Zo reageert bestuurder Marco Hietkamp van CNV Metaaltechniek op het vanmiddag gepresenteerde plan van de Bovag. "Men neemt z'n verantwoordelijkheid, en dat stemt tot tevredenheid. Wij zullen de onze ook ten volle benutten."

Volgens Hietkamp zal de bond aansturen op maximaal gebruik van opleidingskansen en mogelijkheden. "Denk aan persoonlijke rugzakjes qua opleiding, aan scholingspools, aan Verworven Competentie-certificaten (EVC's). Maar we zullen samen met de Bovag ook proberen de koppeling met de mobiliteitscentra maximaal te leggen. Want we willen echt het aantal gedwongen ontslagen zo gering mogelijk houden. De Bovag gaat nu uit van circa 1.200 ontslagen. Elke vermindering daarop zie ik als grote winst", aldus Hietkamp.

Om dat te bereiken wil CNV Metaaltechniek samen met Bovag ook een plan uitwerken om vervroegd uittreden mogelijk te maken voor oudere werknemers. "En alle andere vormen van flankerend beleid zullen we aanboren."

Volgens Hietkamp biedt de voorziene verlenging van de WTV-maatregel - vrijdag beslist de ministerraad hierover - ook een belangrijke luchtbel voor de dealers en garagehouders. "In januari zullen we de hoofdlijnen, waarover vandaag overeenstemming is bereikt, nader uitwerken."





http://www.cnvbedrijvenbond.nl