Gemeente Zaltbommel


Wethouder Zondag overhandigt âDe wereld in de klasâ 15 december 2008 Samen verantwoordelijk voor een fijn oud en nieuw 9 december 2008 Wethouder Zondag overhandigt âDe wereld in de klasâ Op woensdag 17 december overhandigt wethouder Zondag aan praktijkschool De Brug en de Franciscusschool als eerste het boek `De wereld in de klas'. Het boek bevat tientallen verhalen van jongeren met verschillende culturele achtergronden. De overige basisscholen ontvangen binnenkort enkele exemplaren.

Op 27 november 2008 is het boek `De wereld in de klas' aan het publiek gepresenteerd. Het boek is geschreven door Hester Stafleu en Janneke Boogaard. Scholieren uit verschillende culturen vertellen daarin over zaken die spelen in hun dagelijks leven, zoals school, familie, religie, hobby's en toekomstdromen.

De gemeente heeft 150 exemplaren van dit boek gekocht. Woensdag 17 december overhandigt wethouder Zondag het boek symbolisch aan het onderwijs, dat heeft aangegeven er graag gebruik van te willen maken voor de (aardrijkskunde) les. "We hebben besloten in navolging van `de dag van respect' op 13 november 2008, meerdere uitgaven aan scholen te schenken. Het boek draagt bij aan het vergroten van de communicatie, samenwerking, wederzijds begrip, respect en betrokkenheid tussen jongeren van verschillende bevolkingsgroepen", aldus wethouder Zondag.

De kosten worden betaald vanuit het programma Kleine Steden Beleid 2. Door uitvoering van dit beleid wil de gemeente - met steun van de provincie en in samenwerking met maatschappelijke organisaties en burgers - de leefbaarheid in de stad Zaltbommel verbeteren. Geplaatst op: 15 december 2008
Geplaatst op: 9 december 2008
Samen verantwoordelijk voor een fijn oud en nieuw

Donderdag 4 december riepen negen burgemeesters hun inwoners op om de jaarwisseling gezellig en veilig te laten verlopen. "De organisatoren en vrijwilligers zijn drukdoende met de organisatie van de feestelijkheden. Ik ben erg blij met hun inzet. Het belooft een gezellige jaarwisseling te worden", aldus burgemeester Van den Bosch.

Jaarwisseling 2008/2009
Burgemeester Van den Bosch noemt de afgelopen jaarwisseling een succes. "In alle kernen waren feestelijke activiteiten, georganiseerd door verschillende enthousiaste en betrokken comités en (horeca-)ondernemers. Ik ben trots op de inzet van alle organisatoren en vrijwilligers. Zij zijn bepalend voor het succes van de jaarwisseling", aldus burgemeester Van den Bosch. Ook nu zijn de organisatoren weer volop bezig met de voorbereidingen van de activiteiten. In bijna alle kernen worden feesten georganiseerd. In Brakel, Bruchem, Delwijnen en Poederoijen staat een feesttent. De dorpshuizen in Zuilichem en Aalst organiseren een feest en er zijn acht cafés geopend, waarvan vier in Zaltbommel, twee in Nederhemert, één in Nieuwaal en één in Gameren. Op deze website van de gemeente staat de activiteitenkalender voor de jaarwisseling.

Oproep negen burgemeesters
"Maar, gezelligheid betekent natuurlijk ook veilig.", aldus de Zaltbommelse burgemeester. De laatste jaren worden hulpverleners steeds vaker gehinderd tijdens hun werkzaamheden en worden zij bekogeld met onder meer lege flessen en illegaal vuurwerk. Reden voor burgemeester Van den Bosch om samen met acht andere burgemeesters uit het politiedistrict De Waarden de oproep `Handen af van onze hulpverleners' te ondertekenen. "Als je broer, zus, vriend of vriendin tijdens de jaarwisseling geholpen moet worden door een hulpverlener, dan is dat al erg genoeg. Stel dat iemand deze hulpverlener vervolgens gaat hinderen, dan is dat vreselijk. Kortom, behandel de hulpverleners met respect!", aldus burgemeester Van den Bosch.