Gemeente 's-Hertogenbosch

17-12-2008
Overeenkomst voor golfbaan op landgoed Coudewater

Op woensdag 17 december hebben wethouder Geert Snijders, GGZ Oost Brabant en de Golfclub Rosmalen een overeenkomst getekend voor een golfbaan op het landgoed van Coudewater in Rosmalen. In de overeenkomst staan afspraken over de realisering van een tijdelijke golfbaan en de hieraan verbonden consequenties. Zo moet er aandacht zijn voor de landschappelijke, ecologische en waterhuishoudkundige kwaliteiten van het landgoed.

Het is de bedoeling om binnen vijf maanden een volgende overeenkomst af te sluiten. Die overeenkomst is gericht op onderzoek naar de haalbaarheid van een definitieve golfbaan. Deze definitieve golfbaan moet ook op de terreinen van Coudewater komen.

Herontwikkeling landgoed
Begin juli van dit jaar hebben GGZ Oost Brabant en de gemeente 's-Hertogenbosch al een intentieovereenkomst gesloten. Daarin is de afspraak gemaakt om te komen tot herontwikkeling van het landgoed Coudewater. Hierin zijn ook afspraken gemaakt over de invulling van het kampenlandschap en de mogelijke inpassing van een golfbaan. Dit is mede ingegeven door een initiatiefvoorstel van de VVD-fractie over het ontwikkelen van een volwaardige golfbaan op de terreinen van Coudewater.

Vooruitlopend hierop is nu een aantal afspraken vastgelegd. Het maken van afspraken voor een tijdelijke golfbaan was urgent in verband met de huisvestingsproblematiek op het sportpark van Maliskamp. Daar heeft de hockeyclub ruimte nodig voor uitbreiding. Daarom is voor de golfclub, die gebruikmaakt van een deel van de gronden van de hockeyclub, een alternatief gezocht.