Nederlands Architectuurinstituut

Persbericht: Intensieve samenwerking Bouwfonds en MAB met het NAi (16 december 2008) -

MAB Development, Bouwfonds Ontwikkeling en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) gaan vandaag een samenwerking aan. Bouwfonds en MAB zijn hiermee één van de partners van het NAi geworden. De drie partijen gaan inhoudelijk samenwerken op het gebied van de kwaliteit van de openbare ruimte in binnensteden.

Cees van Boven, directeur MAB Development, Ries Jelier, directeur Bouwfonds Ontwikkeling, en Ole Bouman, directeur van het Nederlands Architectuurinstituut, tekenen vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst. Het eerste grote project waarin wordt samengewerkt is de manifestatie `Maak ons land, werkplaats voor de ruimtelijke inrichting van Nederland'. Als partner in de manifestatie onderschrijft MAB//Bouwfonds het belang om de toekomst van de ruimtelijke inrichting van Nederland opnieuw te agenderen. De manifestatie in het NAi zet burgers, marktpartijen, belangenorganisaties, overheid en ontwerpers aan om met elkaar over de toekomst van ons land in debat te gaan en individueel of in gezamenlijkheid met daadkrachtige oplossingen te komen.

Het streven naar een heldere en integrale visie voor de toekomst van Nederland verbindt MAB/Bouwfonds en NAi in hun activiteiten. Ries Jelier: "Voor Bouwfonds Ontwikkeling als 'maker' van toekomstig Nederland is dit een logische en inspirerende samenwerking." Cees van Boven: "'Defining the urban landscape' is het motto van MAB Development. Met het NAi delen we de passie en ambitie om in ons land en in onze steden aantrekkelijke plekken te maken. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Ervaringen uit het verleden en van elders zijn daarbij van belang." Ole Bouman: "MAB/Bouwfonds en het NAi hebben elkaar gevonden in hun wederzijdse betrokkenheid bij de grote ruimtelijke opgaven van vandaag; juist in die opgave kunnen nieuwe impulsen voor architectonische kwaliteit gevonden worden. Met het nu ingetreden partnerschap ondersteunt MAB/Bouwfonds het NAi als onafhankelijk platform."

Over MAB Development
MAB Development - onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep - is met vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk één van de leidende ontwikkelaars van commercieel vastgoed in Europa. Met visie, durf en creativiteit breng MAB Development al 40 jaar toonaangevende projecten tot stand. Zij laten zich inspireren door gebruikers en hun wensen. Op basis daarvan creëren zij in binnen- en buitenland innovatieve, multifunctionele binnenstedelijke projecten van hoge kwaliteit. Zo voegen zij duurzame en succesvolle combinaties van wonen, winkelen, werken en recreatie toe aan de stedelijke omgeving.

Over Bouwfonds Ontwikkeling
Bouwfonds Ontwikkeling - net als MAB Development onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep - is de grootste Nederlandse ontwikkelaar van integrale woongebieden en multifunctionele stedelijke projecten en een toonaangevende speler in Europa. Ze komen met verantwoorde en vooruitstrevende oplossingen en lopen voorop in het zoeken naar innovatieve concepten. De organisatie heeft een fijnmazig lokaal netwerk en is vanuit haar wortels sterk betrokken bij lokale gemeenschappen. Als onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep beschikken ze over een solide financiële basis, voorwaarde voor langjarige commitments.

Link: http://www.bouwfonds.nl