Universiteit Nyenrode

NIVRA-Nyenrode en ESAA starten met 2 kopopleidingen auditing in 10 maanden

Breukelen, december 2008 - Vanaf 1 maart 2009 is het voor registeraccountants en registercontrollers mogelijk om zich in slechts tien maanden tijd te kwalificeren als Register EDP-Auditor (RE) of Register Operational Auditor (RO). Vanaf deze datum bieden NIVRA-Nyenrode School of Accountancy & Controlling en Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) de kopstudies IT-Auditing (RE) en Internal/Operational Auditing (RO) aan op Nyenrode in de verkorte periode van tien maanden. Deze kopopleidingen zijn bedoeld voor gekwalificeerde auditors en controllers die hun kennis verder willen uitbouwen. Het studieprogramma is zo aangepast, dat de drukste maanden januari en februari beschikbaar blijven voor de werksituatie. Inschrijven voor deze studies is nu al mogelijk.

Samenwerking
De samenwerking tussen NIVRA-Nyenrode en ESAA is uniek."We zijn er in geslaagd inhoudelijk sterke en bewezen kopopleidingen neer te zetten met zeer ervaren hoogleraren en docenten van beide universiteiten", aldus Leen Paape, directeur NIVRA-Nyenrode en mede-initiator van deze kopopleidingen.

IT-Auditing
De afhankelijkheid van IT voor de bedrijfsvoering neemt nog steeds toe. Daarmee groeit ook het belang van kennis op het terrein van IT en dan met name als het gaat om het inrichten en beoordelen van de integriteit, continuïteit en controleerbaarheid van IT. Accountants zullen zich steeds meer moeten verdiepen in de manier waarop de benodigde informatie met behulp van IT wordt gewaarborgd. De kopopleiding IT-Auditing is bedoeld om auditors op te leiden tot volwaardige gesprekspartners voor Raden van Bestuur, directies en toezichthouders.

Internal/ Operational Auditing
Zowel externe als interne auditors moeten tegenwoordig gespecialiseerde kennis hebben op het terrein van risicomanagement. Alleen dan kunnen zij antwoord geven op de vraag of er in de organisatie een goede balans is tussen de risico's en de maatregelen die worden genomen om die risico's beheersbaar te houden. Na afronding van de kopstudie Internal/Operational Auditing kunnen auditors en controllers in de eigen organisatie pro-actief knelpunten signaleren en tijdig de mogelijkheden tot verbetering daarvan signaleren.

De modules bestaan vooral uit interactieve colleges met veel aandacht voor praktijksituaties en casussen.
De colleges vinden om de week plaats op vrijdag en zaterdag, van maart tot en met december 2009. Het studieprogramma beslaat ongeveer 38 collegedagen in 10 maanden tijd. De opleidingen worden in deeltijd aangeboden. Het grote voordeel van deze combinatie is dat de deelnemers tijdens de studie kennis en vaardigheden opdoen die meteen in het werk kunnen worden toegepast.


Voor meer informatie en inschrijving kunnen geïnteresseerden terecht op www.nivra-nyenrode.nl of bellen met de afdeling Marketing & Voorlichting op 0346-295813.