Belangrijke doorbraak aangekondigd rond de gepatenteerde betonmixen van iCrete met een levensduur van 100 jaar, voor alle infrastructuurtoepassingen, inclusief wegen, bruggen, havens en waterkeringen.

17/12/2008 17:41

PR Newswire

LOS ANGELES, December 17 /PRNewswire/ --

* Overheden en de particuliere sector kunnen nu openbare infrastructuurconstructies bouwen met een levensduur van 100 jaar, tegen lagere kosten en met een 40 procent kleinere CO2-voetafdruk.


* iCrete Global 100 mixen zijn ontwikkeld in Noord-Amerika en direct leverbaar in de Golf-regio, waar wordt gewerkt aan de hoogste 'superwolkenkrabbers' ter wereld, en aan groene megasteden in Abu Dhabi, Saoedi-Arabië en Qatar.


* iCrete maakt het eerste, echt wereldwijd toepasbare beton, een infrastructuuroplossing die zorgt voor veel lagere kosten en die kan voldoen aan alle standaards voor gebouwen, waar ook ter wereld, dankzij de hoogste sterkte op de markt.

iCrete, het meest vooraanstaande betontechnologiebedrijf ter wereld heeft vandaag de verkrijgbaarheid in Noord-Amerika en het Midden-Oosten aangekondigd van haar gepatenteerde high-performance betonmixen voor infrastructuurtoepassingen waar ook ter wereld. Met iCrete Global 100 betonmixen kunnen openbare en particuliere infrastructuurprojecten worden gerealiseerd met een levensduur van meer dan een eeuw -- van wegconstructies tot bruggen, havens, waterkeringen en andere intensief gebruikte openbare faciliteiten en constructies.
(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080729/LATU051LOGO ) Met de nieuwe, uiterst duurzame betonmixen van iCrete kunnen constructies worden gebouwd met een levensduur van ten minste 100 jaar, hetgeen leidt tot aanzienlijk lagere kosten, een lagere uitstoot van broeikasgassen en een kleinere CO2-voetafdruk -- een reductie die kan oplopen tot 40 procent. iCrete Global 100 is de eerste mixsamenstelling die kan voldoen aan alle industrie- en overheidsstandaards wereldwijd, en die landen van over de hele wereld een besparing van miljarden kan opleveren op hun bouwuitgaven. iCrete licentieert haar technologie aan lokale producenten van betonmixen wereldwijd. De nieuwe iCrete Global 100 mixen, ontwikkeld in Noord-Amerika, zijn direct leverbaar in Noord-Amerika en in het Midden-Oosten. In Latijns-Amerika, Centraal-Azië en Europa zullen de mixen leverbaar zijn in het tweede kwartaal van 2009.
Chief Executive Officer Juan Carlos Terroba merkt op: "Het verheugt ons met name dit product met onmiddellijke ingang te kunnen leveren in de Golf-regio, waar de constructie in gang is van de hoogste superwolkenkrabbers ter wereld, en van groene megasteden in Abu Dhabi, Saoedi-Arabië, Qatar en op andere plaatsen verspreid over het Midden-Oosten. We zijn al in gesprek met ontwikkelaars van vergelijkbare projecten in Panama, Hongkong en andere wereldsteden waar kosten, duurzaamheid en impact op het milieu een belangrijke rol spelen."
Terroba vervolgt: "Openbare infrastructuur vormt het economische fundament van de wereld. Het is onaanvaardbaar dat de meeste openbare installaties en structuren slechts een onvergeeflijk korte periode van 30 tot 40 jaar meegaan, en dat constructies die langer meegaan alleen blijven staan als gevolg van toeval. iCrete heeft haar Global 100 mixen zodanig ontworpen dat infrastructuurconstructies wereldwijd -- van Abu Dhabi tot Peking, van Washington D.C. tot Delhi, van Londen tot Panama City -- 100 jaar of meer meegaan, zonder het milieu onnodige schade toe te brengen."

OVER iCRETE
iCrete is een leverancier van betontechnologieën voor de bouw. De missie van iCrete is het verhogen van de standaards voor winstgevendheid, standaardisatie en milieubewustzijn in de bouw- en betonindustrie. De kern van de activiteiten van iCrete wordt gevormd door het licentiëren van het iCrete-systeem, een oplossing voor mixontwerp en -kwaliteit voor betonproducenten die een revolutie teweegbrengt in de wijze waarop betonmixen en voorgegoten beton wereldwijd worden samengesteld, geproduceerd en gebruikt. U kunt onze website bezoeken op http://www.icrete.com.

CONTACTPERSONEN

Voor iCrete
Steve Solomon
ssolomon@rubenstein.com

+1-212-843-8042
Steve Solomon, +1-212-843-8042, ssolomon@rubenstein.com, voor iCrete. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080729/LATU051LOGO






-