De 9 meest opvallende jongerentrends voor 2009

17/12/2008 17:46

Young Works BV

Website Twitter, de terugkeer van punk, de online game Dofus en over the top plaknagels zijn vier van de negen meest opvallende jongerentrends voor 2009 volgens communicatiebureau YoungWorks.

Twitter is sociaal netwerken zonder slechte artiesten en ongebruikte profielpagina's. Als je op Twitter vriendschap met iemand sluit is dit niet automatisch wederzijds, je hebt dus geen last van honderden vage kennissen. Bovendien werkt Twitter perfect met de mobiele telefoon. Dit is bereikbaarheid extraordinaire.

De invloeden van de punk-cultuur worden zichtbaar in 2009. In het modebeeld zien we gescheurde panty's, de klassieke Dr. Martens schoenen en kleding beplakt met studs. Tijdens het uitgaan worden de muziek en locaties ruiger. De punk-beweging neemt alleen niet de ideologie en anarchistische houding van de jaren '70 over en wordt aangevoerd door stijlicoon en model Daisy Lowe.

Dofus is het in Frankrijk extreem populaire Massive Multiplayer Online Role Playing Game en heeft wereldwijd meer dan 10 miljoen leden. In Nederland is het spel nauwelijks bekend en spelen jongeren vooral World of Warcraft of zijn zij actief op Habbo Hotel. YoungWorks verwacht dat in 2009 Dofus ook in Nederland heel erg populair gaat worden.

Niet alleen felle kleurtjes, maar ook opplaksteentjes, strass, thema's, stickers en reliëf zijn terug te vinden op de nagels van jongeren in 2009. In tijden van recessie steken ook jongeren meer geld in kleine luxe zoals make-up en verzorgingsproducten.

Kijk voor alle 9 meest opvallende jongerentrends voor 2009 op www.youngworks.nl.





http://www.youngworks.nl