UWV Werkbedrijf sponsort schaatser Shani Davis

17/12/2008 18:00

UWV

UWV Werkbedrijf heeft vandaag, 17 december 2008, een sponsorcontract getekend met de Amerikaanse schaatser Shani Davis. Davis (Chicago, 1982) draagt de naam van de nieuwe sponsor gedurende het lopende schaatsseizoen, tot 1 juni 2009. UWV geeft hiermee extra bekendheid aan de start van het Werkbedrijf, op 1 januari a.s.

Schaatsen is een van de populairste sporten in Nederland. Miljoenen Nederlanders volgen de sport op televisie en op de tribunes. Sponsoring van een van de mondiale supersterren op de schaats is een zeer positieve en doeltreffende manier om de naamsbekendheid van het Werkbedrijf te vergroten. Naamsbekendheid is van belang voor de effectiviteit van het Werkbedrijf op de arbeidsmarkt.

UWV heeft gekozen voor Davis vanwege zijn grote werklust, doorzettingsvermogen en het feit dat hij steeds zelf de regie neemt in zijn carrière. Daarbij gebruikt Davis zijn talent optimaal, wat hem al vele prijzen opleverde. In 2005 en 2006 werd hij wereldkampioen Allround en behaalde Olympisch goud en zilver in 2006. In het seizoen 2007/2008 won hij de wereldbeker op zowel de 1000 als de 1500 meter. Op dit moment is Davis leider in de stand om de wereldbeker op de 1000 meter.

De persoonlijke eigenschappen van Davis passen bij de wijze waarop het Werkbedrijf mensen stimuleert en begeleidt naar werk. Met de sponsoring van Davis laat het Werkbedrijf zien dat het nieuwe, verrassende wegen durft te bewandelen. In haar werkwijze wil het Werkbedrijf verwachtingen overtreffen en mensen verrassen. Juist in deze periode van economische terugval kan het Werkbedrijf zijn waarde bewijzen door meer mensen aan het werk te helpen.

Het Werkbedrijf is de nieuwe naam van CWI en het re-integratiebedrijfsonderdeel van UWV. Het Werkbedrijf is vanaf 1 januari 2009 de landelijke dienstverlener voor werkzoekenden en werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Op steeds meer plaatsen in Nederland werkt het Werkbedrijf op lokaal niveau intensief samen met de gemeentelijke sociale diensten in de zogenaamde Werkpleinen. Momenteel zijn er ongeveer 100 Werkpleinen. Met de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) en de G27 werkt het Werkbedrijf aan de verdere ontwikkeling van de Werkpleinen.





http://www.uwvnet.nl