AVG 8.0 biedt bescherming tegen gevaarlijke zwakke plek in Internet Explorer

17/12/2008 18:13

PR Newswire

AMSTERDAM, Nederland, December 17 /PRNewswire/ --

- LinkScanner-technologie beschermt de gebruiker terwijl Microsoft bezig is te bepalen hoe en wanneer de zwakke plekken kunnen worden gerepareerd

De beveiligingssoftware van AVG blokkeert pogingen van cybercriminelen die proberen te profiteren van de onlangs ontdekte zwakke plek in de webbrowser Internet Explorer. Deze zwakke plek maakt het mogelijk voor onbevoegden de controle over de computer van de gebruiker over te nemen door deze besmette websites te laten bezoeken.
AVG, mondiale leverancier van software voor virusbestrijding en internetbeveiliging met meer dan 80 miljoen gebruikers in 167 landen, heeft computergebruikers vandaag verzekerd dat haar commerciële AVG 8.0 beveiligingssoftware al sinds 11 december bescherming biedt tegen deze zwakke plek. AVG schat dat haar software al bijna 5000 aanvallen tegen 3000 gebruikers heeft geblokkeerd sinds Microsoft het bestaan van de zwakke plek bekendmaakte.
Computergebruikers kunnen hun systeem met onmiddellijke ingang beschermen door een evaluatieversie van AVG-software te downloaden op
http://www.avg.com.
"Het snelstgroeiende gevaar op internet schuilt tegenwoordig in zich snel verplaatsende, kortstondige dreigingen die zich tijdelijk op een of meer websites voordoen, van een paar weken tot slechts enkele seconden," aldus J.R. Smith, CEO van AVG Technologies. "Omdat ze zo vluchtig zijn, bestaat de kans dat deze dreigingen niet worden herkend door de ingebouwde beveiligingsvoorzieningen van de browser, en zijn real-time
detectiemogelijkheden vereist in de vorm van technologieën als LinkScanner, dat de verspreiding van juist dit type dreigingen in de gaten houdt, en deze blokkeert alvorens ze de waardevolle gegevens van de gebruikers in gevaar kunnen brengen."
Volgens Roger Thompson, Chief Research Officer van AVG en oorspronkelijke ontwikkelaar van de LinkScanner-technologie, zijn de mensen die zich schuldig maken aan het misbruiken van deze zwakke plek in Internet Explorer waarschijnlijk dezelfden als die enkele jaren geleden World of Warcraft-wachtwoorden van gebruikers stalen.
AVG biedt de meest tijdige, nauwkeurige en betrouwbare bescherming voor veilig zoeken en surfen door webpagina's te analyseren op het enige moment dat het er werkelijk toe doet -- wanneer de gebruiker op het punt staat deze te bezoeken. AVG biedt het enige real-time middel voor detectie en preventie van webdreigingen in de beveiligingssoftware-industrie. Hierbij wordt gebruikgemaakt van eigen methoden voor gedragsanalyse en andere baanbrekende technologieën ter bescherming van persoonlijke gegevens en ter verdediging tegen ongewenste indringers tijdens het surfen op het web.

Over AVG Technologies
AVG is een wereldwijde leverancier van beveiligingsoplossingen en zorgt voor de bescherming van meer dan 80 miljoen consumenten en bedrijven in 167 landen. Het bedrijf biedt beschermingen tegen steeds groter wordende webbedreigingen, virussen, spam, cyberzwendel en hackers op het Internet. AVG, met hoofdkantoor in Amsterdam, heeft al bijna 20 jaar ervaring in de aanpak van cybercriminaliteit en één van de meest geavanceerde faciliteiten voor het detecteren, ontkrachten en aanpakken van Web-borne bedreigingen uit de hele wereld. Haar gratis softwaremodel dat online gedownload kan worden, biedt beginnende gebruikers een basisbescherming tegen virussen. Het is echter eenvoudig en niet duur om te upgraden naar betere beveiliging en verdediging zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wereldwijd werken bijna 6.000 wederverkopers, partners and distributeurs samen met AVG, inclusief Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart, en Yahoo!. Meer informatie is te vinden op http://www.avg.com.

Siobhan MacDermott van AVG Technologies, +420-725-695-132, +1-415-299-2945, siobhan.macdermott@avg.com; of Ron Tomczyk van GlobalFluency, +1-646-652-5210, rtomczyk@globalfluency.com, voor AVG Technologies






-