Gemeente Almere

Finalisten `Onderneming van het Jaar 2008' bekend

17-12-2008

Logo VBA Onderneming van het Jaar is de hoogste onderscheiding voor het bedrijfsleven in Almere. De jury staat onder voorzitterschap van Martine Visser wethouder van Economische Zaken en wordt onder meer gevormd door de directeur van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en de voorzitter van VNO/NCW Flevoland.

Uit verschillende kandidaten zijn Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE), Rick Smeenk Interieurbouw en Almere Veertje tot finalisten gekozen. Wie van deze drie de Almeerse Onderneming van het Jaar wordt, maakt Martine Visser bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op woensdag 7 januari.

De ondernemingen
MCFE is, met ruim 650 werknemers in dienst, een van de grotere werkgevers van Almere. Dit bedrijf is sinds 1992 op bedrijventerrein de Vaart gehuisvest en bouwt vorkheftrucks. MCFE is juist dit jaar begonnen met een uitbreiding van de productiecapaciteit in Almere, terwijl veel bedrijven hun productie overhevelen naar lagelonenlanden.

Rick Smeenk Interieurbouw heeft 25 werknemers en is sinds 2000 gevestigd op industrieterrein Poldervlak. Het timmerbedrijf is gespecialiseerd in tentoonstellings- en interieurbouw. Het bedrijf bouwt stands op (inter)nationale beurzen en realiseert commerciële interieurs voor winkels. Het is koploper als het gaat om toepassing van innovatieve en milieubesparende technieken. De derde onderneming is een jong en klein bedrijf: Almere Veertje. Het voert rondvaarten uit in en om Almere en heeft in drie jaar tijd bewezen een aanvulling te zijn op de mogelijkheden om mensen Almere op een andere manier te laten zien. Volgend jaar hoopt Almere Veertje de vierde rondvaartboot in gebruik te nemen.

Prijs
De prijswinnaar ontvangt een trofee en een cheque van 5.000 euro. Dit bedrag dient te worden besteed aan een maatschappelijk doel dat met Almere te maken heeft. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning Toponderneming. Dit is de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.