Ingezonden persbericht


PERSBERICHT TALPA

Laren, 17 december 2008

Met 52 delen grootste deal voor een Europese producent ooit:

Talpa succes ik hou van holland verkocht aan china

'Ik Hou van Holland', de succesformule ontwikkeld door John de Mol's creatieve afdeling Talpa Content, is in een serie van 52 afleveringen van een uur verkocht aan Sichuan TV. Nooit eerder lukte het een Europese producent een serieprogramma in deze lengte aan een Chinese zender te verkopen. De overeenkomst met Sichuan TV - dat de show onder de titel 'Wo Ai Wo De Zhu Guo' gaat maken - werd begeleid door media consultant IPCN Ltd.

'Ik Hou van Holland' ('I Love My Country') wordt in Nederland gepresenteerd door Linda de Mol en nu voor het tweede seizoen uitgezonden op RTL4. In het programma 'strijden' twee teams van elk vier bekende landgenoten tegen elkaar om hun kennis van wat kenmerkend is voor hun land en onderscheidend voor de cultuur ervan. Humor en muziek zijn erg belangrijk en het publiek doet van harte mee.

In China gaat de show begin februari 2009 in productie om vanaf begin maart in heel China op prime time te worden uitgezonden. 'I Love My Country' valt daarmee samen met de viering van het 60-jarig bestaan van de Volksrepubliek China.

Namens Talpa werden de onderhandelingen in China geleid door Maarten Meijs, kortgeleden benoemd tot Director of Sales bij Talpa Content. Meijs werkte eerder al als Head of Licensing voor Talpa, maar was het afgelopen jaar gestationeerd bij Endemol. Hij werkte daar onder de vlag van de distributie-overeenkomst tussen beide bedrijven, die begin december werd beëindigd.

'I Love My Country' is de afgelopen tijd al verkocht aan een groot aantal Europese landen en markten in het Midden Oosten. In verschillende landen zijn onderhandelingen gaande.

Met betrekking tot de overeenkomst met Sichuan TV, zegt Maarten Meijs: "Natuurlijk zijn wij er enorm trots op dat dit format nu naar China gaat. 'I Love My Country' is een programma dat het overal op de wereld goed kan doen, daarvan ben ik overtuigd. De deal met China bewijst dat het een perfecte entertainment show is voor een groot publiek, want je kunt het aanpassen aan ieder land en aan iedere cultuur."

Thomas Notermans

()

Talpa Media Holding N.V.
Zevenend 45
1251 RL Laren
P.O. Box 154
1250 AD Laren
the Netherlands
Phone +31 35 53 33 333
Fax +31 35 53 33 334
KVK Nr. 32083875

Talpa Media Holding is part of the Talpa Group




Ingezonden persbericht