Ingezonden persbericht


Arkefly contracteert servisair voor grondafhandeling

Rijswijk, datum 17 december 2008 - ArkeFly contracteert per 1 maart 2009 Servisair Amsterdam B.V. als nieuwe grondafhandelaar op luchthaven Schiphol. Met ingang van deze datum is Servisair verantwoordelijk voor de passagiers-, bagage- en vliegtuigafhandeling van ArkeFly. Servisair biedt de mogelijkheid het serviceniveau van ArkeFly verder te ontwikkelen tegen gunstige voorwaarden. De afhandeling voor ArkeFly betreft services rondom aankomst en vertrek van passagiersvliegtuigen zoals check-in van passagiers, laden en lossen van bagage, opsporen van zoekgeraakte bagage, verzorging van de pushback en het slepen van het vliegtuig en de schoonmaak van het vliegtuig.

Servisair
Servisair Amsterdam B.V. verzorgt op luchthaven Schiphol de grondafhandeling van circa 25 luchtvaartmaatschappijen waaronder British Airways, Continental Airlines en United Airlines. Servisair Amsterdam heeft circa 600 medewerkers in dienst die gezamenlijk voor een veilige en tijdige afhandeling van ongeveer 20.000 vluchten per jaar zorgen. Servisair is een van 's werelds meest toonaangevende bedrijven in de luchtvaartdienstverlening en werkt op meer dan 130 luchthavens met ervaren lokale teams. Ruim 20.000 medewerkers zetten zich in om meer dan 700 luchtvaartmaatschappijen en hun ruim 102 miljoen passagiers van de gevraagde service te voorzien.

Overtuigd van succesvolle samenwerking
Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland en ArkeFly: "Dit besluit is in lijn met onze groeistrategie en zal ervoor zorgen dat ons product nog meer voldoet aan de wensen van de gast. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Servisair succesvol zal zijn en onze producteisen ondersteunt. De keuze voor Servisair draagt bij aan een verdere ontwikkeling van ArkeFly en komt tegemoet aan de hoge eisen van onze gasten, nu en in de toekomst. Niets staat een goede samenwerking in de weg."

Jan Wegstapel, Manager Sales & Business Development Servisair Amsterdam B.V.: "Wij zijn erg blij dat een driejarig akkoord met ArkeFly bereikt is en zijn ervan overtuigd dat we aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Onze jarenlange ervaring met verschillende luchtvaartmaatschappijen komt hierbij uitstekend van pas. Wij sluiten ons dan ook helemaal aan bij de woorden van Steven van der Heijden, en zijn zeker van een succesvolle servicegerichte samenwerking."


---