Ingezonden persbericht

Almere, 8 december 2008

Bespeling Schouwburg Almere week 51-52

DE VLIEGENDE HOLLANDER - MUZIEKTHEATER MET GRATIS INLEIDING

Na het succes van 'Don G' bundelen Theater Taptoe en I Solisti del Vento opnieuw hun krachten. Dit keer wordt Wagners opera 'Der Fliegende Holländer' met acteurs, poppen, objecten en natuurlijk heel veel blaasmuziek, bewerkt tot een fascinerende voorstelling voor de hele familie. Het verhaal gaat over kapitein Willem van der Decken die, nadat hij op paasochtend 1676 met zijn schip terecht komt in een heftige storm, gedoemd is eeuwig rond de Kaap de Goede Hoop te zeilen. Bij noodweer meenden zeelui soms een schim van zijn spookschip te zien.
De bewerking die Daniel Cappeletti heeft gemaakt van een opera voor volledig symfonie-orkest naar een blazersensemble voor 13 personen is werkelijk fenomenaal. Het wordt prachtig uitgevoerd.

Gratis inleiding 19:15 uur De inleiding bij De Vliegende Hollander wordt verzorgd door Luk De Bruyker, directeur van Theater Taptoe, en Francis Pollet, artistiek directeur van het ensemble I Solisti del Vento. Samen schetsen ze gedurende 30 minuten de achtergrond van de oorspronkelijke opera van Richard Wagner en hoe dit meesterwerk op theatraal en muzikaal vlak hertaald werd naar een hedendaagse woordenloze muziektheatervoorstelling.

REGIE Vincent van den Elshout BEWERKING Daniel Capelletti

WOENSDAG 17 DECEMBER, 20:15 UUR

Prijs: E 20,00 / Kortingspas: E 18,00

Fotograaf: Bart Huysmans
ASHTON BROTHERS - SHOW - NOG ENKELE KAARTEN

Met hun spectaculaire, absurde en poëtische totaaltheater zijn de Asthon Brothers een van de leukste acts die het theater de laatste jaren is overkomen. Hun debuut was een kanjer van een hit, het tweede programma, 'Ballyhoo!' was zo mogelijk nog beter. In 'Charlatans, a medicine show' trakteert het viertal u opnieuw op een bonte en moderne mix van clownerie, cabaret, acrobatiek, slapstick, en meer zaken waar een mens heel erg blij van wordt. "Ashton Brothers zijn bijna te goed om in Nederland te kunnen blijven." (de Volkskrant), "Zien dus." (De Telegraaf)

DONDERDAG 18 DECEMBER, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 22,50 / Rang 2: E 20,00 / Rang 3: E 17,50

Fotograaf: Leo van Velzen
BAMBIE TREIZE - TONEEL - OP Z'N FRANS VOOR BEGINNERS

Van wie is de hand die naar het pistool gaat? Wat doet die schaduw achter het douchegordijn? Vanwege wie zit die pianist daar zo treurig piano te spelen? En waarom rinkelt de telefoon in het lege huis? Bambie 13 wordt een voorstelling met bekende beelden uit spannende films. Samen met Klaus Jürgens en Ibelisse Guardia gaat Bambie die filmclichés letterlijk te lijf. In een decor vol schuldige hoekjes en genante close-ups ontmoeten gedroomde personages elkaar in een film die nooit heeft bestaan. Bambie 13 wordt gerealiseerd in samenwerking met het Hans Hof Ensemble

DONDERDAG 18 DECEMBER, 20:30 UUR

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00

Fotograaf: Niels Stomps
SCAPINO BALLET ROTTERDAM - DANS. MET GRATIS INLEIDING

Gratis inleiding om 19:15 uur door Liesbeth Osse, docent dans en kunstbeschouwing

In 'Wonderworld' - een buitengewoon dansavontuur - regeren hoop en fantasie. De voorstelling bestaat uit werk van maar liefst tien choreografen. Door de snelle opeenvolging van korte dansstukken voltrekt de voorstelling zich in een wervelend tempo. Repetitieve, robuuste dans volgt op een sprookjesachtige solo en een intieme vertelling, om te eindigen in een spetterende finale; een "Fantastische bewegingsexpolsie" (de Volkskrant). Artistiek leider Ed Wubbe van Scapino Ballet Rotterdam bracht een prachtige groep bekende dansmakers bij elkaar, die het gezicht van de Nederlandse dans op dit moment mede bepalen.

VRIJDAG 19 DECEMBER, 20:15 UUR Prijs: E 18,00 / Kortingspas: E 16,00

Fotograaf: onbekend
ALEX ROEKA - THEATERCONCERT

Het kan iedereen elke dag overkomen. Als het betoverende gif van de verliefdheid eenmaal door je aderen kolkt, is er geen houden meer aan. Geen redelijkheid is bestand tegen die verraderlijke roes van hartstocht en overgave. Het overkwam Alex Roeka. Tegelijk met het ontvlammen van de liefde ontstond de drang alles in songs vast te leggen. In 'Beet van liefde' doet Roeka verslag van deze gevoelstoestand, op de manier die we van hem kennen: stoer, rauw, vals en kwetsbaar, ongepolijst en eerlijk tegelijkertijd.

ZANG EN GITAAR Alex Roeka ACCORDEON EN ZANG Peter van Os PIANO EN ZANG Jaco Benckhuijsen BAS EN ZANG Reyer Zwart

VRIJDAG 19 DECEMBER, 20:30 UUR

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: J.P.
CABARET - MUSICAL

Berlijn jaren dertig: een stad die danst op de rand van de vulkaan. In de Kit Kat Club vermaken nachtclubzangeres Sally Bowles, de verleidelijke Kit Kat Girls en de excentrieke ceremoniemeester hun bezoekers. De sfeer in de decadente club is uitbundig, een schril contrast met het dagelijkse leven waar de dreigingen van het nazi-regime de toon bepalen. 'Cabaret' is niet alleen een musical die wat te zeggen heeft, maar ook een show met fantastische muziek, fraaie decors en een wervelende choreografie. "Het is een geheel eigen, originele en inhoudelijk zeer welkome aanvulling op eerdere voorstellingen" (de Volkskrant). Zorg dus dat u eerste rang zit in de Kit Kat Club want: Life is a Cabaret!

SCRIPT Joe Masteroff LIEDTEKSTEN Fred Ebb MUZIEK John Kander REGIE Paul van Ewijk MET Ellen Evers, Sven Ratzke, Dick Cohen, Pamela Teves, Sabine Beens e.a.

ZATERDAG 20 EN ZONDAG 21 DECEMBER, 20:15 UUR

Prijs Rang 1: E 39,50 / Rang 2: E 35,50 / Rang 3: E 31,50

Fotograaf: Hanneke Kuijpers
Almeers jeugdtheater speelt 'vREEMD', 6+

BonteHond beleefde met de voorstelling 'Vreemd' afgelopen oktober in Schouwburg Almere een succesvolle première. Deze maand is de voorstelling nog één keer in de schouwburg te zien. Op een dag ga je weg uit het huis waar je je hele leven hebt gewoond. Voorgoed weg uit de kamer waar je altijd hebt geslapen. Maar hoe neem je afscheid van je thuis? En wat heb je eigenlijk nodig wanneer je opnieuw begint? 'Vreemd', van het Almeerse gezelschap BonteHond, gaat over verhuizen, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Met eigenzinnig theater vol fysieke humor, melancholie en verrassende beelden laat regisseur Lieke Benders zien wat een kind meemaakt als het vertrouwde moet worden achtergelaten.

ZONDAG 21 DECEMBER, 14:30 UUR

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Ben van Duin
HET HUIS ANUBIS - FAMILIEVOORSTELLING - NOG ENKELE KAARTEN

De razend populaire, mysterieuze tv-serie 'Het Huis Anubis' is al diverse malen bekroond en komt nu naar het theater met een spannende voorstelling. Nienke, Amber, Patricia, Joyce, Fabian, Mick, Jeroen, Noa en Appie gaan samen met jou een raadsel oplossen. Dus kom verkleed als je favoriete personage en zing mee met de hits 'Het Huis Anubis', 'Hij' en 'Het geheim'.

DINSDAG 23 DECEMBER, 14:30 UUR EN WOENSDAG 24 DECEMBER, 14:30 EN 19:00 UUR

Prijs: E 24,50 / Kortingspas: E 22,50

Fotograaf: onbekend

Noot voor de redactie /