Ingezonden persbericht


ONDERSCHEIDENDE AWARD VOOR HELPENDE HOLLANDERS

Nederland Helpt (live finaleshow), woensdag 17 december, 19.30 uur, Nederland 2

In een speciale uitzending van Nederland Helpt reikt de Evangelische Omroep voor de derde keer de 'Helpende Hollander Award' uit. Deze hulpverleningsprijs is bedoeld voor Nederlanders die zich op bijzondere wijze inzetten voor anderen, waar ook ter wereld. De EO hoopt dat hun voorbeeld een inspiratie is voor vele kijkers. Welke Helpende Hollander maakte in 2008 de meeste indruk op de kijkers?

Onderscheidende award
De Helpende Hollander Award is een unieke hulpverleningsprijs in Nederland. De award is vooral bedoeld voor díe Helpende Hollanders die een rolmodel kunnen zijn voor de Nederlandse samenleving. De winnaar van de Helpende Hollander Award staat een jaar lang symbool voor de grote groep inspirerende Nederlanders die zich onbaatzuchtig inzetten voor een betere wereld en daarnaast anderen weten te motiveren hetzelfde te doen.

De Helpende Hollanders
Herman Wegter presenteert de 50-minuten durende live finalespelshow waarin de kandidaten de strijd om de award met elkaar aangaan. Kanshebbers voor de award zijn: Liesbeth Kerstens, oprichtster van Stichting Pasa la Voz; Noortje van der Kaaden, initiatiefneemster van Stichting De Koffiepot; en Nienke Sonneveld, voorzitter van Stichting Afrikaanse Albino's. Tijdens de finale wordt iedere kanditaat bijgestaan door een bekende Nederlander: Georgina Kwakye, Marit van Bohemen en Manuel Vanderbos. Via een sms-je kunnen kijkers hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht