Gemeente Franekeradeel


Gemeente roept nieuwe sportprijs in het leven

De gemeente heeft met ingang van dit jaar een nieuwe sportprijs! Deze sportprijs is een ereteken dat wordt uitgereikt aan sporters in onze gemeente die een uitzonderlijke prestatie op sportgebied hebben verricht.

Om een zekere mate van exclusiviteit te waarborgen komen alleen sportprestaties die een regionale, provinciale of nationale uitstraling hebben in aanmerking voor toekenning van de sportprijs. Sportverenigingen kunnen sporters voordragen om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Omdat met kaatsen jaarlijks vele prijzen worden gewonnen door parturen uit onze gemeente gelden voor het kaatsen de onderstaande criteria om in aanmerking te komen voor het toekennen van de sportprijs: Øwinnaars van de PC
Øwinnaars van de dames-PC
Øwinnaars van de Freule
Øwinnaars van de Ald Meyerspartij

De gemeente heeft sportverengingen aangeschreven om sporters die aan de criteria voldoen voor te dragen voor de nieuwe sportprijs. Het kan echter zo zijn dat wij een sportvereniging of sporter over het hoofd hebben gezien.

Mocht u als vereniging geen brief van de gemeente hebben ontvangen over deze sportprijs en heeft u wél een sporter die u wilt voordragen om in aanmerking te komen voor deze prijs; geeft u dan de gegevens door op telefoonnummer : 0517 - 380 108 of email: b.bonnema@franekeradeel.nl U kunt opgeven tot 21 november 2008.

U hoort dan in de eerste week van december of uw voordracht gehonoreerd wordt met het toekennen van de sportprijs. Op woensdag 17 december volgt een feestelijke sportavond waarop de prijzen worden uitgereikt. Ook worden op deze feestelijke sportavond een aantal sporters in het zonnetje gezet die niet in aanmerking kwamen voor de nieuwe sportprijs maar wel een sportprestatie van formaat hebben neergezet.