Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 12 december

Plan 23 starterswoningen aan de Beringstraat

Er komen 23 starterswoningen aan de Beringstraat, op de plek waar nu nog een oude gymzaal staat. De randvoorwaarden voor de nieuwbouwplannen aan de Beringstraat 5 in de wijk Kruiskamp heeft het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Op de plek van de voormalige gymzaal wil de eigenaar aannemersbedrijf Van de Vijzel appartementen bouwen. De gemeente heeft randvoorwaarden gesteld aan het woonprogramma, het parkeren, het verkeer en de inrichting van de openbare ruimte. Deze zijn beschreven in de startnotitie. Voor bewoners is er volgende week, 17 december een informatiebijeenkomst over dit plan.

Nieuwbouwplannen
Aannemingsbedrijf Van de Vijzel heeft in samenwerking met bouwbedrijf Ossendrijver plannen om de voormalige gymzaal aan de Beringstraat 5 eind volgend jaar te slopen. Hiervoor in de plaats willen zij 23 koopappartementen in de prijscategorie 150.000 - 200.000 euro v.o.n. bouwen. Het appartementencomplex krijgt ook een parkeergarage.

De herontwikkeling van de gymzaal is een particulier initiatief en in die zin maakt het project geen onderdeel uit van de afspraken die de gemeente en de Alliantie Eemvallei hebben gemaakt voor de revitalisering van de prachtwijk Kruiskamp. De plannen dragen wel bij aan de opwaardering van de wijk. Het initiatief richt zich op de startersmarkt en is daarmee een goede aanvulling op het woningaanbod in de Kruiskamp. In de wijk is een stijgende behoefte aan een gedifferentieerd aanbod van woningen.

Het aannemingsbedrijf wil de omwonenden bij de planvorming betrekken en heeft ze daarom uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de plannen op woensdag 17 december van 20.00 tot 21.00 uur in het pand aan de Beringstraat 5 te Amersfoort. Op deze avond wordt een toelichting gegeven op het ontwerp van de appartementen en liggen de bouwaanvraagtekeningen ter inzage.

Amersfoort Vernieuwt
Kruiskamp is één van de Amersfoort Vernieuwt wijken. Binnen Amersfoort Vernieuwt doet iedereen mee! Bewoners, ondernemers en andere partijen werken samen met de woningcorporaties de Alliantie, Portaal en de gemeente Amersfoort aan het verbeteren van de wijk. Met gevarieerde woningbouw en projecten op het gebied van samenleven, werken, leren, leefbaarheid, veiligheid en voorzieningen wordt de leefkwaliteit verhoogd. Want Amersfoort is een stad met een hart, waar het goed wonen is.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort