Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam 15 december 2008

Kerstactie 'Lichtjes voor Sophia' voor Sophia Kinderziekenhuis

ROTTERDAM - De kerstboom uit Kroondomein Het Loo heeft weer een plaatsje gekregen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Bedrijven en particulieren kunnen voor ¤ 5 per stuk een lichtje kopen en meedoen aan de actie 'Lichtjes voor Sophia'. Dit jaar komt een deel van de opbrengst ten goede aan een virtual reality trainer en wetenschappelijk onderzoek.

In het Sophia worden kijkoperaties uitgevoerd in een nieuwe, speciaal daarvoor ingerichte operatiekamer. Het is voor jonge chirurgen moeilijk om de nieuwe technieken aan te leren, omdat de meeste aandoeningen relatief zeldzaam zijn. Daarom wil de afdeling Kinderchirurgie graag een virtual reality trainer aanschaffen als hulpmiddel voor kinderchirurgen om zich beter te bekwamen in hun vak.

Stichting Vrienden van het Sophia is druk aan de slag voor de kerstactie van het Sophia Kinderziekenhuis 'Lichtjes voor Sophia'. In december wordt aan particulieren en bedrijven gevraagd om lichtjes te kopen in de Sophia kerstboom. Met het aansteken van de eerste lichtjes wordt de actie officieel gestart. Dit jaar hebben we twee heel speciale gasten: Frans Bauer zal samen met burgemeester Opstelten zal op 17 december a.s., zijn laatste werkdag in Rotterdam, de eerste lichtjes in de kerstboom aansteken.

Wilt u de actie steunen dan kunt u lichtjes kopen in de Sophia kerstboom. Stort ¤ 5 per lichtje op Postbank 70167 ten name van Stichting Vrienden van het Sophia.