Socialistische Partij

SP: "Steun demonstrerende thuiszorgmedewerkers"

16-12-2008 * De SP Groningen heeft vrijdagmiddag handtekening verzameld om thuiszorgmedewerkers en -cliënten te steunen. Op woensdag 17 december organiseert het Comité Zorg Geen Markt in Den Haag een grote protestbijeenkomst tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg. Door de handtekeningen op twee grote kartonnen handen te laten zetten, wil de afdeling Groningen tijdens de protestbijeenkomst laten weten dat de helpende handen een handje geholpen moeten worden.

De SP verzet zich al jaren tegen het neoliberale beleid en tegen marktwerking in de zorg. De afgelopen jaren kreeg de thuiszorg al te maken met voortdurend andere wet- en regelgeving, hogere kosten en lagere uurtarieven. Veel thuiszorgorganisaties hebben het heel zwaar of staan op het punt van omvallen. Dit brengt ontzettend veel stress en onzekerheid met zich mee voor zowel de medewerkers als de cliënten. Dit is funest voor de kwaliteit van de thuiszorg in Nederland.

Reden genoeg om een krachtig protest te laten horen. We roepen iedereen om op 17 december naar Den Haag te komen en op het Plein te protesteren tegen de huidige gang van zaken. Ook vragen wij u in eigen woonplaats, wijk en familie en vriendenkring bekendheid te geven aan deze actie.

Kom ook naar de Protestbijeenkomst:
17 december 2008
Plein Tweede kamer in Den Haag
12.00 -14.00 uur