Imtech NV

Published: 07:30 17.12.2008 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: 75 miljoen euro orders in Engelse onderwijsmarkt

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft onlangs voor een bedrag van circa 75 miljoen euro aan orders verworven op de onderwijsmarkt in de UK. Met deze orders bevestigt Imtech haar sterke positie op de Engelse markt van universiteiten, hoge scholen, private onderwijsinitiatieven en gesubsidieerde onderwijsvoorzieningen.

Imtech is in de UK dé technologiepartner van talloze universiteiten en hoge scholen, waarmee vaak al decennialang wordt samengewerkt. Daarnaast beschikt Imtech op de onderwijsmarkt in de UK over een sterke positie in zowel de door de overheid gesubsidieerde onderwijsvoorzieningen als de markt van PFI, Private Finance Initiatives, privaat gefinancierde initiatieven.

Universiteiten en hoge scholen
Bij Nottingham Trent University is Imtech als technologiepartner geselecteerd voor een substantiële upgrading van het monumentale eeuwenoude hoofdgebouw. In Derby verzorgt Imtech de technologie in het historische Roundhouse, een voormalig eeuwenoud industrieel complex (locomotievenwerkplaats) dat verbouwd wordt tot een hightech campusgebouw voor Derby College. Imtech is betrokken bij de technologische renovatie van het South James College en de Manderville School in Londen. In Colchester voert Imtech de technologische herontwikkeling van het Colchester Insitute uit.

Private onderwijsinitiatieven
Imtech is als technologiepartner betrokken bij de tweede fase van een PFI-initiatief voor zes nieuwe scholen in Norwich en een nieuw trainingscentrum voor Epping College in Epping. Een bijzondere markt is die van privaat gefinancierde exclusieve studentenhuisvesting in (Londen. Imtech is geselecteerd als technische partner voor realisatie van de volledige technische infrastructuur in het innovatieve privaat gefinancierde Nido-concept in Londen. Nido staat voor Nidology(TM), een exclusieve studentencommunity die is gehuisvest in veilige, hightech studentenwoningen. Deze studentenhuizen zijn uitgerust met talloze hightech voorzieningen zoals optimale security, draadloos internet en VoIP en vormen zijn een unieke combinatie van privé en gemeenschappelijke ruimtes. Het Nidology(TM) concept voorziet ook in additionele diensten als studiebegeleiding, entertainment, gezondheid en fitness.

Gesubsidieerde onderwijsmarkt
Imtech is tevens betrokken bij diverse door de overheid gesubsidieerde onderwijsinitiatieven, waaronder honderden accommodaties voor studenten in Carnegie Village in Leeds en Goodrick College in York.

Groei in de UK
Deze orders in de onderwijssector dragen bij aan de verdere groei van Imtech in de UK en compenseren de thans op de markt aanwezige aarzeling in met name de markt van private gebouwen.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie
Media:
Analisten & beleggers:
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
T: +31 (0)6 5574 6585
E: pieter.koenders@imtech.eu www.imtech.eu
Jeroen Leenaers
Manager Investor Relations
T: +31 (0)182 543 504
E: jeroen.leenaers@imtech.eu www.imtech.eu