Gemeente Helmond


Opruimzakje verplicht tijdens uitlaten hon

Vanaf volgend jaar moeten hondenbezitters in Helmond een zakje meenemen om ongelukjes op te ruimen.

Buiten de speciale uitlaat- en losloopveldjes moet hondenpoep opgeruimd worden. De gemeente stelt Depodog vanaf 1 januari 2009 hondenbezitters verplicht om een opruimmiddel (zakje) mee te nemen om ongelukjes op te ruimen. De Stadswachten gaan hierop controleren, vooral op plekken waar veel klachten zijn over hondenpoep. De boete bedraagt 60 euro.

Weggooien in Depodog

Het zakje mag vervolgens in een hondenpoepbak (depodog) of afvalbak gegooid worden. Thuis weggooien mag natuurlijk ook. Het is vanaf volgend jaar verboden om de uitwerpselen in de goot of in straatputjes te gooien.

Uitlaatterreinen

De gemeente Helmond heeft verspreid over de hele stad speciale veldjes, loslaatterreinen en uitlaatterreinen
ingericht. Deze worden regelmatig schoongemaakt. Op deze plekken hoeft de poep niet opgeruimd te worden.

Hondenpoep

Honden maken deel uit van onze samenleving. Veel Helmonders beleven er dagelijks veel plezier aan. Maar hondenbezitters dienen ervoor te zorgen dat de hond geen overlast veroorzaakt. Als er geklaagd wordt over honden heeft dat meestal te maken met poep of loslopen. Hondenpoep is zelfs één van de grootste ergernissen in de samenleving. Gelukkig kan een hond best leren om op een bepaalde plek zijn behoefte te doen. Mocht de hond op weg naar de uitlaatterreinen toch zijn behoefte doet dan moet de hondenbezitter dit meteen opruimen. Daarom zijn hondenbezitters in Helmond vanaf 2009 verplicht om een zakje bij zich te dragen en deze te gebruiken.