Gemeente Lansingerland


Ondertekening Convenant Veilig uitgaan in Lansingerland

De gemeente Lansingerland, de regiopolitie, het Openbaar Ministerie en afdeling Lansingerland van Koninklijk Horeca Nederland sloten op 16 december het Convenant Veilig Uitgaan in Lansingerland'.

Het convenant bevat een aantal afspraken. Deze moeten ervoor zorgen dat het publiek veilig kan blijven uitgaan en dat mogelijke overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt blijft. Het convenant heeft verder tot doel het verminderen van het aantal meldingen fysiek geweld die het gevolg zijn van het uitgaan, en het bevorderen van de algehele veiligheid. Verder willen de deelnemende partijen met het convenant bereiken dat de toelatingstijdstippen van de commerciële horecabedrijven, zoals cafés en restaurants op elkaar worden afgestemd. Hiermee kunnen nachtelijke verplaatsingen van horecapubliek (zowel lokaal als regionaal) worden voorkomen.

De partijen die aan het convenant deelnemen hebben afgesproken zich in te spannen voor de naleving van het convenant.

In het verleden hebben de 3B-gemeenten bij wijze van proef verschillende convenanten afgesloten met de horecaondernemers. De gemeenteraad van Lansingerland wilde na de fusie graag dat het beleid voor de horecaconvenanten geharmoniseerd zou worden. Met de ondertekening op 16 december is de harmonisatie nu een feit.