Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 15 december 2008

Nummer: 18

Winternummer Vathorst Perspectief is uit

Het eindbeeld als inspiratiebron. Dat is de rode draad voor Vathorst Perspectief nummer 16. Het thema 'Een wereld van verschil' is de leidraad voor de verdere ontwikkeling van de wijk. Deze uitgave laat zien dat de wijk de oorspronkelijke gedachte van Vathorst als onderscheidende nieuwbouwwijk levend houdt. Door de woningen, door de voorzieningen maar vooral ook door de mensen die er wonen en werken.

In deze editie onder meer aandacht voor de opening van natuurboerderij De Brinkhorst, en hoe de bedrijfsvoering daar op een sociale en milieubewuste manier wordt ingevuld. Ook wordt de stand van zaken gegeven van de bouw het ICO-cluster, waar de bibliotheek, Scholen in de Kunst, Vathorst College en Stichting Kinderopvang Amersfoort gebruik maken van elkaars expertise. De komende tijd openen steeds meer winkels in het sfeervolle nieuwe winkelcentrum, in deze uitgave meer over de planning. Verder kunt u nader kennismaken met De Bron, het nog te bouwen deel van Vathorst met een wijds Waterhart en een levendige boulevard.

Ondernemende bewoners maken in Vathorst de Wereld van verschil. Vathorst perspectief spreekt met Peter van Breugel, een creatieve ondernemer die verbindingen zoekt tussen het splinternieuwe bedrijvenpark en de woonwijk Vathorst. Ook komt Adriënne Duinkerke van kinderdagverblijf Benjamin en BSO Ben & Belle aan het woord over de bijzondere filosofie voor kinderopvang. De column wordt deze keer verzorgd door Emely Brinkman, beheerder van natuurboerderij De Brinkhorst.

Vathorst Perspectief wordt in Vathorst en Hooglanderveen huis-aan-huis bezorgd. Het magazine is verder gratis verkrijgbaar bij het I-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6A in Hooglanderveen en Informatiewinkel De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort.


---


Gemeente Amersfoort