Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vertrouwen in PvdA Bodegraven opgezegd

De fracties, van "Beter Bodegraven", ChristenUnie en GroenLinks van de Gemeente Bodegraven hebben dinsdag 16 december 2008 het vertrouwen in hun coalitiepartner de Partij van de Arbeid (Bodegraven) en diens wethouder de heer J. Bouwens, opgezegd.

De uitvoering van het Raads- en of Collegebeleidsprogramma komt in gevaar, door onduidelijke of strijdige stellingname van de PvdA. Na meerdere onderlinge gesprekken hierover, heeft dit niet geleid tot een andere opstelling van de PvdA, noch haar wethouder, waardoor het vertrouwen onherstelbaar is beschadigd. Daarbij is het vertrouwen opgezegd in de wethouder, doordat deze één van de speerpunten van beide vorenvermelde programma's, Bestuurlijke Transparantie en Participatie van de burger, in onvoldoende mate tot uitvoering brengt. De wethouder is niet in staat gebleken tot het eigenstandig uitvoeren van de taken van zijn portefeuille.

Dit geheel heeft geleid tot een onwerkbare situatie in de coalitie. Hierdoor restte de bovenvermelde fracties niet anders dan het vertrouwen op te zeggen.

-------- einde persbericht --------

Als woordvoerder namens "Beter Bodegraven", ChristenUnie en GroenLinks treedt op de heer mr J. Arens, telefoonnummer 06-50423821.


---- --