Fujirebio Diagnostics en Roche Diagnostics tekenen overeenkomst voor nieuwe eierstokkankertest

17/12/2008 03:09

PR Newswire

MALVERN, Pennsylvania en BAZEL, Zwitserland, December 17 /PRNewswire/ --
- HE4-test van Fujirebio Diagnostics wordt verkrijgbaar als onderdeel van Automated Immunoassay Analyzers van Roche Diagnostics

Fujirebio Diagnostics, Inc. en Roche Diagnostics hebben vandaag bekendgemaakt een wereldwijde licentie- en leveringsovereenkomst te hebben gesloten voor de HE4-eierstokkankertest. Onder deze overeenkomst zal Roche een testkit ontwikkelen die gebruikmaakt van de HE4-test van Fujirebio als onderdeel van haar Automated Immunoassay Analyzers.

De HE4-test werd ontwikkeld door Fujirebio Diagnostics voor toepassing in combinatie met de bestaande biomarker CA125 van het bedrijf, de huidige gouden standaard voor het controleren van eierstokkanker. Gepubliceerde klinische gegevens tonen aan dat deze combinatie van biomarkers klinische medici een diagnostisch hulpmiddel in handen geeft dat een hogere gevoeligheid en specificiteit biedt dan CA125 alleen. De hogere gevoeligheid en specificiteit moeten klinische medici in staat stellen beter onderscheid te maken tussen goedaardige en kwaadaardige uitwassen in het bekken, waardoor patiënten eerder de juiste therapie kunnen ontvangen.

"Deze nieuwe biomarker HE4 zal Roche Diagnostics, waarmee we al heel lang samenwerken, in staat stellen klinische medici over de hele wereld het hulpmiddel in handen geven waar ze zo zeer behoefte aan hebben voor het beter evalueren van uitwassen in het bekken, zodat vrouwen met een verhoogd risico op kanker eerder naar de juiste arts kunnen worden doorverwezen," aldus Paul Touhey, President en algemeen directeur van Fujirebio Diagnostics.

Eierstokkanker is dikwijls moeilijk vast te stellen omdat de symptomen ervan - zwelling, pijn in het bekken of de abdomen, geringe eetlust of een snel gevoel van verzadiging, dringend of frequent urineren, een gevoelig maag-darmkanaal en onverklaarbare vermoeidheid - eenvoudig kunnen worden verward met andere, niet-kankergerelateerde aandoeningen. Driekwart van de gevallen van eierstokkanker wordt vastgesteld in een gevorderd stadium, wanneer de ziekte moeilijker te behandelen is. Meer dan 90 procent van de patiënten waarbij de ziekte in een vroeg stadium (Fase I-II) wordt vastgesteld, overleeft meer dan vijf jaar, maar slechts 20 procent van de gevallen wordt in een vroeg stadium vastgesteld.

HE4 in handmatige vorm is op dit moment goedgekeurd door de FDA voor het controleren van terugkerende en progressieve ziekte bij patiënten met epitheliaal ovariumcarcinoom (EOC), en heeft in Europa het CE-waarmerk ontvangen als hulpmiddel voor het evalueren van het risico op EOC bij premenopauzale vrouwen met een uitwas in het bekken. De handmatige HE4-test en corresponderende Risk of Ovarian Malignancy Algorithm (ROMA(TM)) wachten momenteel op goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor toepassing bij vrouwen waarbij een uitwas in het bekken aanwezig is.

"De HE4-test is een van de belangrijke pijlers binnen ons brede assortiment van tests voor tumormarkers. We verwachten dat de HE4-test in aanzienlijke mate zal bijdragen tot onze toekomstige groei op het gebied van de oncologie," aldus Dirk Ehlers, hoofd van Roche Professional Diagnostics.

Over eierstokkanker
Eierstokkanker is de belangrijkste doodsoorzaak onder de gynaecologische kankervormen in de Verenigde Staten en de op vier na belangrijkste oorzaak van dood door kanker bij vrouwen. De ziekte vertegenwoordigt 31% of van de gevallen van kanker aan de vrouwelijke genitaliën. Naar schatting doen zich in de Verenigde Staten elk jaar 22.000 nieuwe gevallen voor. Vrouwen na de overgang lopen het grootste risico op eierstokkanker. Bij 1 op de 72 vrouwen doet eierstokkanker zich op een bepaald moment in hun leven voor.

Over Fujirebio Diagnostics
Fujirebio Diagnostics is het meest vooraanstaande bedrijf op het gebied van kankerdiagnostiek en leider op het gebied van biomarkertests. Fujirebio Diagnostics is gespecialiseerd in klinische ontwikkeling, fabricage en het op de markt brengen van in-vitro diagnostische producten voor het beheren van menselijke ziektebeelden, met nadruk op oncologie. Fujirebio Diagnostics is een van de bedrijven uit de groep Miraca Holdings Inc. in Japan, opgericht in juli 2005 ter samenvoeging van Fujirebio Inc., het toonaangevende bedrijf op het gebied van in-vitro diagnostiek, en SRL, Inc., de belangrijkste leverancier van klinische laboratoriumtestdiensten in Japan. Fujirebio Diagnostics beschikt over een wereldwijd distributienetwerk, dat artsen en patiënten toegang biedt tot haar diagnostische producten. Voor meer informatie over Fujirebio Diagnostics kunt u bellen naar +1-610-240-3800 of een bezoek brengen aan www.fdi.com.

Over Roche
Roche heeft het hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland en is een van 's werelds toonaangevende onderzoeksgerichte gezondheidszorggroepen op het gebied van de farmaceutica en de diagnostiek. Als het grootste bedrijf op het gebied van de biotechnologie ter wereld en leverancier van innovatieve producten en diensten voor vroege detectie, preventie, diagnose en behandeling van ziekten, draagt de Groep op een brede reeks fronten bij tot de verbetering van de gezondheid van mensen en de kwaliteit van hun leven. Roche is wereldleider op het gebied van in-vitro diagnostiek en kanker- en transplantatiemedicijnen, en marktleider op het gebied van de virologie. Daarnaast is het bedrijf actief op andere belangrijke therapeutische gebieden, zoals auto-immune ziekten, ontstekingen en
stofwisselingsstoornissen, en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. In 2007 bedroeg de omzet van de farmaceuticadivisie in totaal 36,8 miljard Zwitserse francs, en de diagnostiekdivisie boekte verkoopcijfers van 9,3 miljard Zwitserse francs. Roche heeft R?-overeenkomsten en strategische allianties met talloze partners, inclusief een meerderheidsbelang in Genentech and Chugai, en heeft in 2007 meer dan 8 miljard Zwitserse francs geïnvesteerd in R?. Wereldwijd heeft de Groep ongeveer 80.000 mensen in dienst. Aanvullende informatie is beschikbaar op internet, op www.roche.com.

Maureen Miller, +1-609-514-5117, mmiller@jfkhealth.com, voor Fujirebio Diagnostics, Inc.






-