Open Universiteit en Loyalis bundelen expertise

17/12/2008 08:36

Open Universiteit Nederland

De Open Universiteit Nederland en Loyalis gaan nauw samenwerken op het gebied van advisering aan werkgevers over personeelsbeleid. Zo kunnen overheidsorganisaties, het onderwijs en de nutsbedrijven de talenten van hun medewerkers beter benutten en verder ontwikkelen. Als pleitbezorger van een leven lang leren ontwikkelt de Open Universiteit ook onderzoeksinstrumenten en adviestools op HRM-gebied. Voor Loyalis is 'Active Aging' ofwel leeftijdsbewust personeelsbeleid een belangrijke insteek voor het adviseren van werkgevers en werknemers. Woensdag 17 december tekenen de organisaties een intentieverklaring, in januari 2009 start de eerste pilot.

Talentmanagement Scan

De Open Universiteit en Loyalis willen samen nieuwe instrumenten en adviesproducten op HRM-gebied ontwikkelen en (laten) gebruiken. Er zijn reeds twee instrumenten in het laatste stadium van ontwikkeling: de Talentmanagement Scan en de Loopbaanrotonde.

Met de Talentmanagement Scan kan een organisatie zien of zij zich in haar personeelsbeleid voldoende richt op de kerntaak: zorgen dat medewerkers kunnen en willen doen wat zij moeten doen, en zorgen dat medewerkers daartoe ook in staat zijn. Een scan bestaat uit een enqu(ee)te onder een aantal (sleutel)functionarissen en aanvullende verdiepende interviews. Het unieke van deze aanpak is dat de methode wetenschappelijk onderbouwd is en snel antwoord geeft op de vraag of de organisatie het talent in huis heeft dat nodig is voor haar toekomstige taken. Waar nodig worden concrete verbeterpunten aangegeven.

Loopbaanrotonde

De Loopbaanrotonde is een assessment- en ontwikkelingsinstrument waarmee medewerkers inzicht krijgen in hun loopbaanwensen en mogelijkheden. Organisaties kunnen het inzetten ter stimulering van de mobiliteit bij medewerkers. Er wordt gemeten in hoeverre de competenties aanwezig zijn voor vervolgstappen in de loopbaan, voor een andere functie al dan niet bij de huidige organisatie, maar ook voor het volgen van opleidingen. Het unieke van de loopbaanrotonde is de koppeling van assessments aan concrete vervolgstappen waarbij rekening wordt gehouden met de combinatie van persoonsgebonden factoren, gedrag en competenties.

Meer informatie