Antonov Automatic Transmission

17 december 2008

Antonov Plc
("Antonov" of "de Onderneming")

Antonov haalt aanvullende klantprogramma's in China binnen

De Board van Antonov maakt met genoegen bekend dat in aanvulling op de bevestigde opdracht van Lifan Motors voor de nieuwe 6-speed automatische versnellingsbak, aangekondigd op 4 december 2008, de Onderneming twee additionele opdrachten uit China heeft binnengehaald.

Dit is een belangrijke ontwikkeling voor de Onderneming en getuigt van de sterke vraag naar Antonov's technologie in de Chinese markt. Het creëert tevens een solide platform ten behoeve van de lopende commerciële onderhandelingen met potentiële partners voor de geplande productie Joint Venture in Chong Qing, China. Bovendien heeft de regionale overheid aangeboden het prototype programma voor het eerste Lifan voertuig mee te financieren, als bewijs van hun intentie om Antonov naar de regio Chong Qing te trekken.

De demonstratie van het testvoertuig van Antonov zal worden voortgezet in Sjanghai waarbij diverse namen van autofabrikanten in de komende 4 tot 6 maanden zullen worden toegevoegd aan de lijst van potentiële klanten. Zodra de pre-productie exemplaren eind 2009 gereed zijn zal op zoek worden gegaan naar verdere opdrachten.

John Moore, Chief Executive Officer, zei:

"Dit is fantastisch nieuws, het geeft blijk van de aanzienlijke vooruitgang in de commercialisering van onze technologie in de voor ons relevante Chinese markt van autofabrikanten. Elke nieuwe klant is een versteviging van onze commerciële positie, die ons betere condities geeft bij zowel leveranciers als klanten en die leidt tot verhoging van de opbrengsten van de geplande Joint Venture."

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Jos Haag, Director, Antonov plc 06 51 561 767