Gemeente Aalten


Gemeentelijke subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen bestaande woningen in aantocht

De gemeente Aalten is, samen met de andere Achterhoekse gemeenten, bezig met het opstellen van een subsidieregeling op grond waarvan eigenaren van koopwoningen een financiële bijdrage kunnen ontvangen voor het toepassen van energiebesparende maatregelen in de woning. De provincie Gelderland ondersteunt dit initiatief door het hiertoe beschikbaar stellen van geld aan alle Achterhoekse gemeenten. Per woning is maximaal een subsidie mogelijk van 50% van de gemaakte en betaalde kosten door de particulier voor energiebesparingsmaatregelen tot een bedrag van 500,-. Voor reeds toegepaste voorzieningen bestaat geen subsidiemogelijkheid.

De voorwaarden waaronder subsidie kan worden verstrekt en de maatregelen waarvoor dit geldt worden nu door alle Achterhoekse gemeenten beschreven. Wij streven naar een inwerkingtreding van de subsidieregeling met ingang van 1 april 2009. Pas na inwerkingtreding van de regeling komt het aanvraagformulier beschikbaar.

Aan de inwerkingtreding zal uitgebreid aandacht worden besteed in de gemeenterubriek in Aalten Vooruit en De Band en op de gemeentelijke website (www.aalten.nl). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Borkes, van de afdeling Omgeving, team Milieu, tel. 0543 - 49 31 53.